Home FOTO GALERİ Bozbey: Ülkemin geleceğine güven duymak istiyorum

Bozbey: Ülkemin geleceğine güven duymak istiyorum

- Guncellenme Tarihi: 4 Eylül 2017 13:56
8 min read
Bozbey: Ülkemin geleceğine güven duymak istiyorum için yorumlar kapalı
0

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı’nın bayramlaşma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içinde, bayramın, bayram tadında yaşanacağı günleri arzu ediyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa il örgütü, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde bayramlaşmak için buluştu. Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen bayramlaşma etkinliğine ilgi büyüktü. Üç Fidan Gençlik Parkı’nda gerçekleştirilen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Ceyhun İrgil, Erkan Aydın, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Mehmet Turan Tansal, Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, CHP Bursa İl Sekreteri Muharrem Or, BESOB Başkanı Arif Tak, CHP Bursa il ve ilçe teşkilatından temsilcilerin yanı sıra siyasi parti ve çeşitli kurumların temsilcileri katıldı.

Geniş katılımın olduğu bayramlaşma töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Kurban Bayramı’nın, dayanışmanın en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu kaydetti.

Mutlu, huzurlu, birlik ve beraberlik içinde, bayramın, bayram tadında yaşanacağı günleri arzu ettiğini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey şöyle konuştu: “Anaların, babaların, gençlerin ağlamadığı, geleceğe umutla baktığı, gelecek kaygısının olmadığı bir yaşam hepimizin arzusu. Niçin 365 gün bayram olmasın, çocuklarımız, gençlerimiz, büyüklerimiz mutlu olmasın, siyasi liderler başta olmak üzere herkes birbirini kucaklamasın, bu ülkenin her yerinde tartışma ortamlarında birbirimizi anlayarak ve dinleyerek yapmayalım? Bu bizim kaçırdığımız tren olmasın. Ben geleceğime, gençliğime ve ben ülkemin geleceğine güven duyan bir insan olmak istiyorum bu topraklarda. Tüm Müslüman coğrafyasının Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Ailelerinizle birlikte sağlıklı mutlu yarınlar diliyorum.”

Adaletli yıllarla her günün bayram tadında olmasını dileyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık da, “Ayrıca 1 Eylül Dünya Barış Günü, Kurban Bayramı’nın birinci gününe denk geldi. Tüm dünyada barış,

insanlık ve kardeşlik hüküm sürsün. Gözler hep gülsün. Adalet arayışımız, bu ülkede adaleti tesis edene kadar her aşamada devam edecek” dedi.

Ramazan Bayramı’ndaki törende yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle yer alamadığını belirten CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir de, Kurban Bayramı’nda Cumhuriyet Halk Partisi ailesiyle bir arada olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Siyasetin inanç ve dava meselesi olduğunu kaydeden Şadi Özdemir, bireyselleşen siyaset anlayışından vazgeçilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Özdemir şöyle devam etti: “Cumhuriyet Halk Partili olmak, hak, hukuk ve adaletten yana olmak demektir. Cumhuriyet Halk Partili olmak, her zamankinden daha da zorlaştı. Ülkemizin karanlığa gömüldüğü bu süreçte, hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Özgürlüklerimiz elimizden alınıyor, cumhuriyetin ve cumhuriyetimizin tüm kazanımları yok edilmeye çalışılıyor. Birbirimize olan kırgınlıklarımızın, farklı düşüncelerimizin faşizm karşısında hiçbir önemi yok. ‘Dava arkadaşım’ diyebilmeyi başarmalıyız. Bu karanlık iktidarı hep birlikte yeneceğiz. Birbirimizle kenetlenerek, ülkemizin, halkımızın, çocuklarımızın geleceği için omuz omuza mücadele edeceğiz. Bu yüksek ruh, faşizmi yenecektir. Demokrasi anlayışımızı parti içi yarışlarda da göstermeliyiz.”

Sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarının Nilüfer ve Mudanya’da yaşam kalitesini artırdığını kaydeden Özdemir, “Bursa, bugün Nilüfer ve Mudanya’ya gidiyor. Tüm Bursa’nın Nilüfer ve Mudanya gibi olmasını istemez miyiz? Burada bir fırsat var ve bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Bu konuda hepimize büyük sorumluluk düşüyor. Kurban Bayramı’nızı kutluyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından bayramlaşmaya geçildi. Başkan Mustafa Bozbey, protokol üyeleriyle birlikte programa katılanlarla tek tek bayramlaştı. Törende, İmece Grubu’da kısa bir müzik dinletisi yaptı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Çilek ve Marul Dikerek Tarımla Tanıştılar

Zekai Gümüşdiş Ortaokulu öğrencileri, Nilüfer Belediyesi tarafından getirilen çilek ve mar…