Home FOTO GALERİ Büyük Zafer’e yakışan anıt

Büyük Zafer’e yakışan anıt

- Guncellenme Tarihi: 30 Ağustos 2017 13:49
7 min read
Büyük Zafer’e yakışan anıt için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Milli Mücadele Anıtı’ 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın yıl dönümünde açıldı.

Tarihe altın harflerle yazılan Büyük Taarruz’un 95. yılı olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Mustafakemalpaşa’da coşkuyla kutlandı.

Heykel Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, Cumhuriyet Başsavcısı Kezban Arıcan, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatı temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Garnizon Komutanı Yüzbaşı Mehmet Böberci, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin bu zaferle taçlandırıldığını söyledi.

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunduğu törende Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı da marşlarla zafer coşkusuna renk kattı.

 

Anıt, Mustafakemalpaşa’ya armağan

 

Mustafakemalpaşa Belediyesince yaptırılan ‘Milli Mücadele Anıtı’ da Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında Adnan Menderes Meydanı’nda törenle açıldı.

Yapımında Mustafakemalpaşa beyaz mermerinin kullanıldığı Atatürk siluetli ve Türkiye haritasından oluşan kompozisyonu ile Kurtuluş Savaşı’nın tasvirini içeren anıtın açılış kurdelesi protokol tarafından kesildi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Ağustos ayının Türk tarihi açısından zaferlerle dolu günler içerdiğini söyledi.

1071’de Malazgirt Savaşı ile Anadolu’yu yurt edinen Türklerin, Osmanlı’nın yıkılışıyla birlikte  hazin bir tabloyla karşı karşıya

kaldığını belirten Başkan Sadi Kurtulan, 26 Ağustos 1922’de Mustafa Kemal önderliğinde yedi düvele karşı başlayan Büyük Taarruz’un  şanlı bir zaferle sonuçlandığını kaydetti.

 

‘Tarihimize sahip çıkcağız’

 

Kurtuluş Savaşı’ndaki hatıraları canlı tutmak ve Milli Mücadele kahramanlarını unutmamak için bu anıtı Mustafakemalpaşa’ya armağan ettiklerini söyleyen Başkan Kurtulan: ” Tarihini bilmeyen milletlerin hafızları yoktur. Hafızası olmayan bir milletinde ayakta kalması mümkün  değildir. Savaş meydanlarında kazanılan zaferler, ekonomi, kültür ve sanatla taçlandığı sürece amacına ulaşır. 2017’nin Türkiye’sinde bize hesap yapanlar değişmemiştir.Yedi düvel artık taktik değişmiştir. Bu milleti ayakta tutan tüm değerlere savaş açmıştır. Özellikle milli tarihimize sahip çıkmak zorundayız. Tarihimizi öğrenmek, öğretmek ve geleceğe taşımak bu vatan topraklarında nefes alan herkes için bir ideal olmalıdır. Bu görev ve sorumluluk içerisinde Mustafakemalpaşa Belediyesi olarak meclis üyelerimizle birlikte aldığımız kararla ortaya çıkan bu güzel tabloda geleceğimize ışık tutan güzellikleri anlatmayı hedefledik. Bu anıtı da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize ve geleceğe örnek olan ‘Hürriyet ve istiklal benim karakterimdir’ sözüyle de taçlandırdık. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Atatürk olmak üzere ebediyete uğurladığımız tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

Kaymakam Mustafa Masatlı ise konuşmasında, Türkiye’yi bölmek isteyen yerli işbirlikçiler ve  onların uzantılarının bin yıldır sürdürdükleri işgal planlarının günümüzde farklı kılıflar içinde sürdüğünü söyledi.

Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Kaymakam Masatlı: ” Bir arada yaşama gayretimiz sürdüğü sürece hiç kimse bize bir şey yapamaz. Bu anlamlı günde belediyemizin yaptığı bu çalışmayı takdirle karşılıyorum.” dedi.

Törende Başkan Sadi Kurtulan, Kaymakam Mustafa Masatlı ile birlikte anıtı yapan heykeltıraş sanatçısı Serkan İnceişçiler’e plaket takdim ederek teşekkür etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …