Home FOTO GALERİ Osmangazi’den Sırbistan’da Sünnet Şöleni

Osmangazi’den Sırbistan’da Sünnet Şöleni

- Guncellenme Tarihi: 26 Ağustos 2017 13:55
4 min read
Osmangazi’den Sırbistan’da Sünnet Şöleni için yorumlar kapalı
0

Osmangazi’ye Yeni Kardeş Belediye

 

Osmangazi Belediyesi, Sırbistan’da Müslüman Arnavutların yaşadığı Preşova kentinde toplu sünnet töreni düzenledi. Kardeş şehir olmak adına da girişimlerin başlatıldığı Preşova’da 97 çocuk erkekliğe ilk adımı attı.

 

Osmangazi Belediyesi, kardeş şehirlerine bir yenisini daha ekliyor. 25 kardeş şehri bulunan Osmangazi Belediyesi, Sırbistan’da Müslüman Arnavutların yaşadığı Preşova şehri ile de kardeş şehir olmak için girişimleri başlattı. Önümüzdeki günlerde her iki belediye meclisinde kardeş şehir olmak adına alınacak kararların ardından karşılıklı imzalanacak protokolle iki belediye kardeş kent olacak. Meclis kararının ardından İçişleri Bakanlığı’nın da onay vermesi durumunda Osmangazi Belediyesi, Preşova Belediyesi’nin 57 yıl sonraki ilk kardeş belediyesi olacak.

 

Osmangazi Belediyesi, kardeşlik köprülerinin sağlam temeller üzerine kurulması adına Preşova’da toplu sünnet töreni düzenledi. Gerçekleştirilen toplu sünnet töreninde 97 çocuk erkekliğe ilk adımı attı. Preşova’da düzenlenen sünnet törenine Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Ali Sait Adiloğlu ve bürokratlar katıldı. Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, sünnet olan çocukları ziyaret ederek çeşitli hediyeler dağıttı. Türkiye Cumhuriyeti’nin her zaman Arnavut halkının yanında olduğunu ifade eden Hasanoğlu, “İki millet arasında uzun yıllara dayalı bir dostluk var. Ülkemizde de çok sayıda Arnavut vatandaşımız yaşamakta. İnşallah önümüzdeki günlerde imzalayacağımız protokol ile Osmangazi ve Preşova Belediyeleri kardeş şehir olacak ve bağlarımız daha

da güçlenecek. Bursalı iş adamlarının Preşova’da yatırım yapmalarını sağlamak adına da çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

 

Osmangazili heyet, Preşova Belediye Başkanı Ardita Sinani ve Preşova Müftüsü Necmettin Şakiri’yi  de ziyaret etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aydın’a DAĞDER’de Coşkulu Karşılama

Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ziyaret ettiği DAĞDER’de büyük ilgi ve coşkuyla ka…