Home FOTO GALERİ Somuncu Baba Fırını, Günlük 7 Bin Ekmek Dağıtıyor

Somuncu Baba Fırını, Günlük 7 Bin Ekmek Dağıtıyor

- Guncellenme Tarihi: 25 Ağustos 2017 15:03
5 min read
Somuncu Baba Fırını, Günlük 7 Bin Ekmek Dağıtıyor için yorumlar kapalı
0
  • Somuncu Baba Fırını, İhtiyaç Sahipleri İçin Üretiyor
  • İhtiyaç Sahibi Vatandaşların Ekmeği, Osmangazi’den
  • Dündar, “Somuncu Baba’nın Mirasına Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz.”

 

Osmangazi Belediyesi tarafından restore edilerek yeniden ayağa kaldırılan Somuncu Baba Fırını, günlük 7 bin ekmek üretimi yaparak ihtiyaç sahibi vatandaşların yüzünü güldürmeye devam ediyor. Somuncu Baba Fırınında her gün üretilen ekmekler ise ücretsiz olarak her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

 

Sosyal belediyecilik faaliyetleri noktasında ilklere imza atan Osmangazi Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yürüttüğü çalışmalarla da vatandaşına sahip çıkıyor. Sosyal yardım amacıyla üretim yapan Somuncu Baba Fırını, ürettiği ekmekleri ücretsiz olarak Osmangazi’nin 70 farklı noktasında muhtarlar vasıtasıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyor. Osmangazi Belediyesi, vatandaşların temel ihtiyacı olan ekmek gereksinimini, yine mahalle muhtarlarının belirlediği ihtiyaç sahibi ailelere her gün dağıtıyor. Ekmekler, halk sağlığını koruma altına alarak ve hijyenik koşullarda üretiliyor.

Osmangazi Belediyesi Somuncu Baba’nın Mirasını Yaşatıyor

 

Osmangazi Belediyesi, Ulucami’nin inşaatı sırasında işçilere ekmek dağıtan Somuncu Baba’nın mirasını günümüzde de yaşatmaya devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, Ulu Camii’nin yapımı sırasında çalışanlara ekmek taşıyarak destek veren büyük Evliya Somuncu Baba’nın Fırını’nı kamulaştırarak restorasyon çalışmalarına 2013 yılında başladı. Ekmek üretimine de geçilip ilk günden beri ihtiyaç sahipleri için çalışan Osmangazi Belediyesi, Somuncu Baba’nın bıraktığı mirası da yaşatmış oluyor.

 

Osmangazi Tarihi Mirasa da Vatandaşa da Sahip Çıkıyor

 

Yürütülen çalışmalarla Somuncu Baba’nın Evi ve Fırını’nın 600 yıl önceki halini günümüze taşıdıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Somuncu Baba Fırını, tarihi kimliğini korumuş orijinal bir bina. Bizler binanın orijinal halini ortaya çıkardık. Fırının ve çilehanenin 600 yıl önceki halini günümüze taşıdık. Türkiye’de tarihi mirasın sahiplenmesi noktasında önemli projelere imza atan bir belediyeyiz. Bursa’daki tarihi yapılar, tarihi miras bir bir ayağa kalkıyor. Özellikle de inanç turizmi adına büyük önem taşıyan bu bölgede, ciddi çalışmalar ve yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Hizmete açıldığı günden itibaren de her gün günlük

 

 

ekmek pişirip, vatandaşlarımıza dağıtıyoruz. Bununla alakalı titiz çalışmalar yürüterek, muhtarlarımızın da yardımlarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları miktarda ekmeği, ücretsiz olarak veriyoruz. Somuncu Baba’nın mirasına da bu anlamda sahip çıkıyoruz ve sahip çıkmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…