Home EKONOMİ Osmangazi’den Çevre Dostu Proje

Osmangazi’den Çevre Dostu Proje

- Guncellenme Tarihi: 24 Ağustos 2017 14:50
5 min read
Osmangazi’den Çevre Dostu Proje için yorumlar kapalı
0

Atıklar Ekonomiye Kazandırılacak

– Osmangazi’den Katı Atık Toplama Merkezi

– Dündar: “Gelecek Nesillere Yaşanabilir Bir Dünya Bırakmalıyız”

 

Osmangazi Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve geri dönüşümü mümkün atıkları ekonomiye kazandırmak adına Katı Atık Toplama Merkezi kuruyor. Demirtaş bölgesinde kurulan tesiste toplanacak olan evsel atıklar, gruplara ayrıldıktan sonra geri dönüşüme kazandırılacak.

 

Çevreci projeleriyle adından başarıyla söz ettiren Osmangazi Belediyesi, yeni bir projeyi daha hayata geçirerek Bursa’da geri dönüşümün öncüsü olmaya devam ediyor. Geri dönüştürülebilir atıkları tek bir merkezde toplayarak hem doğaya hem de ekonomiye katkı sunmak için çalışmalarını hızlandıran Osmangazi Belediyesi, Demirtaş bölgesinde Katı Atık Toplama Merkezi inşa ediyor. Toplam 5 dönüm arazi üzerine inşa edilen merkezde, 4 bina yer alacak. 900 metrekare alana sahip olan atık toplama merkezinde 14 farklı peron yer alacak ve toplanacak olan evsel atıklar çeşitlerine göre bu peronlarda gruplandırıldıktan sonra geri dönüşüme kazandırılacak. 360 metrekare alan üzerine inşa edilen tehlikeli atık toplama merkezinde ise 4 farklı peron yer alacak ve atıklar arz ettiği tehlike boyutuna göre bu peronlarda biriktirildikten sonra imha edilecek. 175 metrekareden oluşan idari binada ise 4 oda, mutfak ve tuvaletler yer alacak. Ayrıca tesis girişinde giriş çıkış kontrolü ve kantar panosunun bulunduğu güvenlik binası inşa edilecek. Tesiste bir de 60 tonluk kantar bulunacak.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Katı Atık Toplama Merkezi inşaatını gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bursa’da çöp toplanmasını en verimli şekilde Osmangazi Belediyesi’nin uyguladığını dile getiren Başkan Dündar, “Çevre kirliliğinin önlenmesine katkıda bulunmak, gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak için çalışmaya devam ediyoruz. Bu doğrultuda ilçe genelinde toplanan atıkları, geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırıyoruz. Çevremizi korurken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz. Şuan inşat çalışmaları devam eden Katı Atık Toplama Merkezi ile de Bursa’da bir ilke daha öncülük ediyoruz. Belediye ekiplerimiz tarafından toplanan evsel atıklar, bu tesise getirilerek ayrıştırılacak ve daha sonra geri dönüşüm ile ekonomiye kazandırılacak. Tesiste ayrıca pil ve ampul gibi çevre ve insan sağlığı için tehlike arz eden atıkların toplanması için de ayrı bir bölüm yer alacak. Bu atıklar burada toplandıktan sonra imha edilecek. Bursa’mıza hayırlı olsun” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EKONOMİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …