Home FOTO GALERİ Belediyem Benimle’ Yaşamı Kolaylaştırıyor

Belediyem Benimle’ Yaşamı Kolaylaştırıyor

- Guncellenme Tarihi: 17 Ağustos 2017 13:06
5 min read
Belediyem Benimle’ Yaşamı Kolaylaştırıyor için yorumlar kapalı
0
  • 2 Yılda 42 Bin 980 Vatandaş, ‘Belediyem Benimle’ Dedi

 

Osmangazi Belediyesi’nin hayata geçirdiği örnek sosyal sorumluluk projesi “Belediyem Benimle” ekibi, 2015 yılı Temmuz ayından bugüne kadar geçen 2 yıllık sürede toplam 42 bin 980 vatandaşa ulaşarak, ev eşyası, eğitim, erzak ve medikal malzeme yardımı gibi pek çok farklı konuda yaklaşık 15 bin kalem ihtiyaç malzemesini teslim etti.

 

Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği olan ‘Belediyem Benimle’ projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıp onların hayatlarını kolaylaştıran Osmangazi Belediyesi, insanlara yepyeni bir yaşam sunuyor. 10 erkek, 10 bayan toplam 20 kişiden oluşan Belediyem Benimle ekibi üyeleri, her gün sokak sokak dolaştıkları Osmangazi’de vatandaşları evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinliyor, ihtiyaçlarını belirliyor. Yapılan inceleme ve değerlendirmelerin ardından uygun görülen ailelerin ihtiyaçları, Belediyem Benimle ekibi tarafından kendilerine teslim ediliyor.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın göreve geldiği ilk günden itibaren dile getirdiği “Osmangazi’de ihtiyaç sahibi tek bir vatandaş, tek bir aile kalmayıncaya kadar kapı kapı dolaşıp hizmeti onların ayağına götüreceğiz” sözünden yola çıkarak hayata geçirilen ‘Belediyem Benimle’ projesi ile 2015 yılı Temmuz ayından bugüne toplam 42 bin 980 vatandaşa ulaşıldı. Ekipler, 2017 yılının ilk 7 ayında 5 bin 517 aileyi ziyaret ederek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ev eşyası, erzak, eğitim yardımı ve medikal ürün ve beyaz eşya gibi pek çok konuda yardımda bulundu.

 

Belediyem Benimle ekibinin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Mustafa Dündar, “Toplumsal dayanışma duygularını geliştiren bu proje, aynı

zamanda insanlarımızdaki yardımlaşma, ahlaki ve sosyal sorumluluk gibi pek çok olgunun gelişimine de katkı sağlıyor. Ziyaret ettikleri ailelerin ekonomik ve sosyal yaşamlarını inceleyip değerlendirme yapan arkadaşlarımız, daha sonra konuyu bizlere iletiyor. Talebi uygun bulunan ihtiyaç sahiplerini istekleri kısa sürede karşılanıyor” dedi.

 

2017 yılında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Dündar, “Arkadaşlarımız yılın ilk 7 ayında 5 bin 600 kişiyi evinde ziyaret ederek başta erzak olmak üzere ev eşyası, beyaz eşya, gıda paketi, yakacak, bebek malzemesi, medikal ürün ve eğitim desteği gibi pek çok farklı konuda 7 bin 800 kalem ihtiyaç malzemesini vatandaşlara ulaştırdı. Mutfak eşyası, mobilya, odun, kömür okul çantası, tekerlekli sandalye, hasta yatağı ve işitme cihazı gibi yaşamsal malzeme desteği dışında, görüşme yapılan 60 ailemiz de sosyal yardım desteği ve maaş bağlanması gibi konularda bilgilendirilerek ilgili kurumlara yönlendirildi. Öncelikli olarak yaşlı, hasta ve çocukların ihtiyaçları gidermek için hayata geçirdiğimiz çalışmalar, ilçe halkımız tarafından da büyük takdir görüyor. Osmangazi Belediyesi, ilçede tek bir ihtiyaç sahibi vatandaş kalmayıncaya kadar bu hizmetlerini sürdürecek” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kestel Belediyesi’nden 2 Milyon 807 Liralık Sosyal Destek

Kestel Belediyesi, bakkallardaki ve okul kantinlerindeki veresiyeler ile elektrik ve su bo…