Home FOTO GALERİ YEŞİL CAMİ PROJESİ İZNİK’E DEĞER KATACAK

YEŞİL CAMİ PROJESİ İZNİK’E DEĞER KATACAK

- Guncellenme Tarihi: 11 Ağustos 2017 13:44
3 min read
YEŞİL CAMİ PROJESİ İZNİK’E DEĞER KATACAK için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın 650 yıllık İznik Yeşil Cami’nin önündeki yaklaşık 18 bin metrekarelik alanda çalışmaları devam eden ayrıcalıklı kentsel tasarım projesini yetkililerden bilgi alarak inceledi.

İznik´in tarihi, İznik Belediyesi ve Bursa Büyükşehir Belediyesi ile bir bir hayat buluyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle restore edilen yaklaşık 650 yıllık İznik Yeşil Cami’nin önündeki 18 bin metrekare civarındaki alan, ayrıcalıklı kentsel tasarım projesi ile tarihi konseptine uygun hale geliyor.

Bu kapsamda alanda incelemelerde bulunan Tarihi Kültürel Miras yetkilileri ile bir araya gelen İznik Belediye Başkanı Osman Sargın proje üzerinde incelemelerde bulunarak mühendislerden de bilgi aldı. Sargın’a burada Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek ve Bursa Büyükşehir Belediyesi İznik Koordinatörü Serkan Acar da eşlik etti.

Tarihi ve kültürel birikimin İznik’in en büyük avantajı dile getiren İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, “İznik, Bitinya, Doğu Roma, Selçuklu ve Osmanlı devletlerine ev sahipliği yapmış ve tüm bu medeniyetlerini izlerini taşıyan önemli bir ilçemiz. Bu eserlerden en önemlisi merkezde bulunan yaklaşık 650 yıllık Yeşil Cami. Yeşil Cami’nin restorasyonunu tamamlandı. Şimdi de Yeşil Cami çevresindeki yaklaşık 18 bin metrekarelik alın yeniden düzenleniyor. Yaklaşık 6 milyon liraya mal olacak güzel bir kentsel tasarım projesi bu alanda uygulanacak. Halkımız için oturma alanları, yeşil alanları, rekreasyon düzenlemeleriyle bu alan hem Yeşil Cami’ye yakışır hale gelecek hem de İznik’e değer katacak. Ben bu vesile ile ilçemize yapmış oldukları katkılardan dolayı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Fahiş Fiyatlara Boykot Başlıyor

Kafe ve restoranlardaki yiyecek ve içecek fiyatlarının artışına tepki gösteren vatandaşlar…