Home FOTO GALERİ BGKP’NUN AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI.

BGKP’NUN AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI.

- Guncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2017 13:06
6 min read
BGKP’NUN AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI. için yorumlar kapalı
0

GÖNÜLLÜ KURULUŞLARIN GÜNDEMİ MESCİD-İ AKSA…

BURSA – Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu (BGKP) Ağustos ayı toplantısı Güldeste Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

BGKP’nun 266’ncı toplantısı Güldeste Derneği’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. BGKP İcra Heyeti Başkan Yardımcısı Kadir Oruç, Güldeste Derneği Başkanı Oğuzhan Karagül’ün yanı sıra BGKP’na üye dernek ve diğer oluşumların temsilcileri geniş katılım sağladı.

Aylık olağan toplantının konuğu ise Uludağ Üniversitesi Dinler Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Şenay oldu. Doç. Dr. Şenay, Mescid-i Aksa ile Kubbet-üs-Sahra’nın Müslümanlar için önemi ve Kudüs’ün bugünkü durumu hakkında konuştu.

Doç. Dr. Şenay, “Büyük davalar büyük laflarla çözülmüyor”

Büyük davaların büyük laflarla çözülmediğine işaret eden Doç. Dr. Şenay, Büyük davalar büyük laflarla çözülmüyor, büyük mücadelelerle, büyük gayretlerle, organize faaliyetlerle çözülüyor. Vallahi, billahi orta vadedeki çözümü güçlü kadrolar, uzman insanlar yetiştirmekle mümkündür. Yoksa kendi aramızda sohbet ederiz, günler, aylar ve yıllar geçer. Burada çok hamasi şeyler söyleyebilirim ama ben burada şunu söyleyebilecek donanımda, hazırlıkta, zihni, dini hazırlıkta olmamız gerektiğini düşünüyorum: karşımıza bir Musevi’yi alıp, ahlaken, insanen, vicdanen, hukuki olarak ikna edecek bir şeyler söyleyebilir miyiz? Bunu yapabilmeliyiz” dedi.

“Müslümanlar için Kudüs kutsal değil, mübarektir”

Müslümanlar için Kudüs’ün kutsal değil mübarek olduğunu iddia eden Doç. Dr. Şenay, bu iki kelime arasında ciddi bir fark olduğunu ve bu farkın iyi anlaşılması gerektiğinin üzerinde durdu.

“Mescid-i Aksa yüreğimizdedir”

Doç. Dr. Bülent Şenay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kudüs, Mescid-i Aksa eğer bizim kalbimizde bir yeri varsa, bunun çözümü bayrak yakmak, slogan atmak değil, o da yeri geldiğinde yapılmalı ya da işte falan markayı boykot etmek değil, kesin olan markaları boykot edin. O zaman sulanıyor ve Müslümanları maskara ediyorsunuz. Bir hakkın hatırı için, bir hakkın müdafaası için yanlış malzeme kullanıldığında hakkın hatırı yerle bir ediliyor. Facebook’ta yalan yanlış, uydurma bilgiler, görüntüler, haberler paylaşılıyor; Müslümanların mağduriyeti adına. Bunları incelediğiniz zaman yüzde 80’i yanlış ve Müslümanları küçük düşürüyor ve Müslümanların haklı davasını küçük düşürüyor. Afrika’dan görüntüler yayınlıyorlar Myanmar diye. Bir kısmı doğru.  Mescid-i Aksa ve Kubbet-üs Sahra yüreğimizdedir, dualarımızı göndereceğiz. Cenab-ı Hak tez zamanda oradaki çoluk çocuğun, Halep, Şam, bütün İslam dünyasındaki mağduriyet ve mazlumiyetlerini gidersin inşallah. Lakin özeleştiri yapalım. Cenab-ı Hak, hakkın hatırını hem yerelde hem de uluslararasında temsil edecek kapasitede insanlar yetiştirmeyi nasip etsin.”

Doç. Dr. Bülent Şenay’ın açıklamalarının ardından BGKP’nun aylık olağan toplantısı sona erdi. toplantısının sonunda BGKP İcra Heyeti Başkan Yardımcısı Kadir Oruç ve Güldeste Derneği Başkanı Oğuzhan Karagül, günün anısına Doç. Dr. Şenay’a armağan takdim etti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Özdemir’den Yoğun Mesai

Göreve geldiği ilk günden bu yana çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Nilüfer Belediy…