Home FOTO GALERİ İş’te Osmangazi Farkı Sürüyor

İş’te Osmangazi Farkı Sürüyor

- Guncellenme Tarihi: 9 Ağustos 2017 14:38
6 min read
İş’te Osmangazi Farkı Sürüyor için yorumlar kapalı
0

OKİM, İş Sahibi Yapıyor

Kadın ve Engelli Vatandaşlardan OKİM’e Yüksek Talep

OKİM’le İstihdam Seferberliği Sürüyor

Başkan Dündar, “OKİM’le Bin 262 Vatandaş, İş Sahibi Oldu”

Osmangazi Belediyesinin, istihdama katkı sağlamak amacıyla kurduğu Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM), iş arayanları iş sahibi yapmaya devam ediyor. İşveren ve iş arayanlar arasında köprü görevi gören OKİM, 2017 yılının ilk 7 ayında 269 vatandaşı iş sahibi yaptı.

 

Osmangazi Belediyesi’nin istihdam seferberliği kapsamında çalışmaları artarak devam ederken, her eğitim seviyesinden vatandaşların taleplerine yönelik takip ve yönlendirmeleri de hız kesmiyor.  Osmangazi Belediyesi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM)’e Ocak ayı itibariyle yılın ilk 7 ayında 2 bin 304 kişi iş müracaatında bulunurken, 269 vatandaş ise yapılan yönlendirmeler neticesinde iş başı yaptı. Kamuda çalışmak isteyen vatandaşların sayısının bin 281 olduğu başvurular, titizlikle takip ediliyor. Vatandaşların talep ve niteliklerine göre firma araştırmalarını dinamik bir şekilde devam ettiren OKİM personeli, ayrıca internet başvurularına da dönüşler yapıyor.  Bursa’da istihdama çok ciddi katkı sağlayan OKİM, özel sektörün yanı sıra, belediye bünyesinde çalışma talebinde bulunanları da kayıt altına alıyor.

 

İstihdam edilen vatandaşların yerleştirildiği sektör ve pozisyonlar arasında ise fabrika, üretim, kalite kontrol, cnc operatörü, forklift operatörü, kaynak operatörü,  pres operatörü, veri elemanı, ofis

elemanı, yönetici asistanlığı, hasta kayıt, danışma, sekreter, satış destek, satış temsilciliği, temizlik, garson, güvenlik, şoför, tekstil sektörü, gıda ve turizm sektörü,  muhasebe elemanı, tıbbi sekreter, insan kaynakları elemanı, depo görevlisi, çağrı merkezi görevlisi, çocuk bakıcılığı ve makine mühendisliği gibi bölümler yer alıyor.

Kadın ve Engelli Vatandaşlardan OKİM’e Yüksek Talep

Başvuranların talep ve niteliğe göre firma araştırması yapıp yönlendiren OKİM, güncel yenilenen firma ağı ile işveren ile iş arayanı doğru adreste buluşturuyor. Yılın ilk 7 aylık verilerine göre başvuruların bin 160’ını kadın, 82’sini engelli vatandaşlar oluşturdu. Başvurular dikkate alındığında OKİM’le kadın ve engelli istihdam oranının da arttığı belirtildi. OKİM’in kapısını çalanlar arasında, dezavantajlı vatandaşların özellikle tercih sebebi olduğu anlaşıldı.

Başkan Dündar, “OKİM’le Bin 262 Vatandaş İş Sahibi Oldu”

Sosyal Belediyecilikte öncü hizmetlere imza atan belediye olduklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OKİM’in örnek bir istihdam merkezi olduğunu söyledi.  Başkan Dündar, vatandaşın eğitim, bilgi, beceri ve donanımına uygun iş alanlarının tek tek takip edilip işe yerleştirilme anına kadar sürecin titizlikle takip edildiğinin altını çizen Başkan Dündar, “OKİM sistemimizde şuan  7 bin 32 aday için özgeçmiş oluşturuldu. Bunlardan bin 262’si işe yerleştirildi. İşe yerleşip de geri bildirimde bulunmayan kişilerle birlikte bu sayının bin 262 kişiden daha fazla olduğunu da tahmin ediyoruz. Özellikle kadın ve engelli vatandaşlarımızın da istidam edilmesi, ekibimizin ciddi çalışmaları sonucu olmakta. Sektör ağımızda da mavi yakadan beyaz yakaya, her iş alanından istihdamlar mümkün. Bu gelişmeler bizleri de çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…