Home FOTO GALERİ BALKAN ŞAMPİYONASI 29 EKİM’DE İZNİK’TE YAPILACAK

BALKAN ŞAMPİYONASI 29 EKİM’DE İZNİK’TE YAPILACAK

- Guncellenme Tarihi: 8 Ağustos 2017 13:26
5 min read
BALKAN ŞAMPİYONASI 29 EKİM’DE İZNİK’TE YAPILACAK için yorumlar kapalı
0

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın Balkan Şampiyonası görüşmeleri için İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret etti. Görüşme sonrası ikili yaptığı açıklamada 2 gün sürecek olan şampiyonanın 29 Ekim 2017 tarihinde yapılacağını belirttiler.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret eden Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın’a Ak Parti İlçe Başkanı Tamer Mahmut Hersek, Türkiye Güreş Federasyonu Bölge Sorumlusu Orhan Yavaş’ta eşlik etti.

Balkan Şampiyonası’nın İznik’te yapılması için girişimlerde bulunan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın yaptığı açıklamada “Dünya’nın çeşitli yerlerinde birçok güreş organizasyonları yapılıyor. Bu güreşleri de organize eden siz değerli federasyonlarsınız. Bizlerde duyduk ki önümüzde ki aylarda bir balkan şampiyonası yapılacak. Bizlerde bu şampiyonanın İznik’te yapılmasını talep ediyoruz. Çünkü burada mübadele döneminde balkanlardan gelen birçok hemşerimiz var. Bizler hemşerilerimiz ile gelecek olan sporcuları buluşturmak istiyoruz. Bu bizim çalışmamızdı. İnşallah 29 Ekim gibi anlamlı bir güne de denk getirebilirsek daha güzel olur. Bu anlamda Türkiye Güreş Federasyonu Başkanımızdan bu konuda destek bekliyoruz” dedi.

Karşılıklı sohbet havasında geçen ziyarette konuşan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın ise açıklamasında “Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda dünya genelinde balkan şampiyonaları bir çöküş içerisindeydi. Tabi Dünya Güreş Birliği Başkanımızın balkan kökenli olması bizim içinde bir fırsat oldu açıkçası. Kendilerine balkan güreşinin kalkınması için bu şampiyonaların devam etmesi gerektiğini ilettik. Kendileri de uygun görerek kabul etti.2015 yılında Sırbistan da yapılan Dünya Güreş Birliği toplantısında Balkan Şampiyonalarının yeniden yapılması kararı alındı. Burada ki toplantıda açıklama yapan Avrupa Güreş Birliği Başkanı yapılacak balkan şampiyonlarının bir ayağının Bursa ilinde yapılmasını istiyorum diye belirtti. Çünkü bu fikri sunan bu öneriyi bizlere getiren Başkanımız Bursalı dedi. Bizlerde gerekli çalışmalarımızın ardından 3 yıldır ilimizde Balkan Şampiyonalarını organize ediyoruz. Tabi İznik bir çok medeniyete başkentlik yapmış bir ilçe. Sayın Belediye Başkanımız bizlere İznik’te yapılması ile ilgili tekliflerini sundu. Bizlerde Avrupa Güreş Birliği’ne bu teklifi götürdük. Kendilerine İznik’i anlattık. Ve teklifi çok olumlu karşıladılar. Bu yıl 29 Ekim de Allah nasip ederse Balkan Şampiyonası İznik’te gerçekleşecek. İznik ilçemize ve Türk Güreşine hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa’da 23 Nisan Coşkusu Kentin Dört Bir Yanını Sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Çocuk Şenliği’nde çocuklar, birbirinden …