Home EĞİTİM YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI YAPILIYOR

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI YAPILIYOR

- Guncellenme Tarihi: 7 Ağustos 2017 14:29
5 min read
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERE ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI YAPILIYOR için yorumlar kapalı
0

İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya Bursa’da ikamet eden yabancı uyrukluların dernek temsilcileri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonunda bir araya geldi.

Toplantıda eğitim öğretim çağındaki yabancı öğrencilerin eğitim öğretim yılı başında okullara kaydının sağlanması, Halk Eğitim Merkezlerinde yürütülen yetişkin eğitimleri, yıl boyunca yürütülecek sosyal ve kültürel faaliyetler hakkında konuşuldu, STK temsilcilerinin görüş ve önerileri alındı.

Bilindiği üzere 2003 yılından bu yana Türkiye’de ikamet eden yabancılara Şartlı Eğitim Yardımı (Ş.E.Y.) yapılıyor. Bu yardımdan geçici koruma altındaki Suriyeli dahil tüm yabancı uyruklu aileler yararlanabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türk Kızılayı, Unicef ve AFAD ile ortaklaşa yürüttüğü projeyle tüm mülteci ailelerin başvuru şartlarını taşıyan eğitim öğretim çağındaki çocuklarına nakdi yardım yapılıyor. Finansal kaynağı Unicef tarafından karşılanan yardımların ödemeleri ise Türk Kızılayı aracılığıyla yapılıyor. Yabancı öğrencilerin eğitim öğretim yılı içerisindeki devamlılığını teşvik etmek üzere yapılan yardımlardan faydalanabilmeleri için bir ay içerisinde 4 günden fazla devamsızlık yapmamaları gerekiyor. Eylül ayı itibari ile yapılacak olan Şartlı Eğitim Desteği ile ilgili kayıtlar için Kaymakamlıkların Sosyal Yardımlaşma Vakıflarına müracaat edilmesi gerekiyor. Bakanlık tarafından yapılması planlanan Hızlandırılmış Eğitim Programı ile okul dışında kalan çocukların eğitime katılması için çalışmalar Ekim ayında başlayacak.

Yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim ve öğretime kazandırılmalarının önemine değinen Sarıkaya,  İl Göç İdaresi Müdürlüğünden alınan verilere göre Bursa’da eğitim-öğretim çağındaki 31.067 Suriyeli çocuktan 12.982 sinin, Irak Türkmeni ve Azeri ağırlıklı olmak üzere diğer yabancı uyruklu 4739 öğrencinin eğitim ve öğretime devamının sağlandığını belirtti.

Yapılan nakdi yardımların yabancı uyruklu öğrencilerin eğitime entegre olmaları konusunda aileleri teşvik edici bir rol üstlendiğini belirten Sarıkaya, kamuoyunda yer alan haberlerde yapılan yardımların yalnızca Suriyeli öğrencileri kapsadığı yönündeki bilginin yanlış olduğunu ve bu yardımdan şartları

taşıyan tüm yabancı uyruklu öğrencilerin yararlanabileceğini söyledi.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yabancı uyruklu öğrencilere yönelik Türkçe yaz kursları yapıldığını ancak bu kurslara katılımın zorunlu olmadığına dikkat çeken Sarıkaya kursa katılan öğrencilere ödeme yapıldığı yönündeki bilginin de doğru olmadığını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa Kebabı’nı Londra’da Daha Uygun Fiyata Tüketebilirsiniz

İngiltere’nin Londra şehrinde bir restoran zincirindeki Bursa Kebabı’nın fiyat…