Home FOTO GALERİ 2000 YILLIK TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

2000 YILLIK TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

- Guncellenme Tarihi: 6 Ağustos 2017 11:03
4 min read
2000 YILLIK TARİH GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR için yorumlar kapalı
0

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın İznik’in 2000 yıllık tarihi surlarından İstanbul Kapı’da devam eden restorasyon ve kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek alanda bulunan arkeologlardan bilgi aldı.

4970 metre uzunluğunda, çift sur sistemiyle yapılan dört ana kapı ve 12 tali kapıdan oluşan Türkiye’nin 2.büyük surlarına sahip İznik’te restorasyon çalışmaları geçtiğimiz aylarda Bursa Büyükşehir Belediyesi marifetiyle İstanbul Kapı’da düzenlenen törenle başlamıştı.Çalışmalarda yer seviyesinin altına inilerek tarihi yollara ulaşıldığı bildirildi.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarını UNESCO Dünya Mirası Listesi ile taçlandıran İznik’te değerlerini evrensel değer haline getirilmesi konusunda çalışmalar her alanda devam ediyor. Bu çalışmaları yakından takip ederek kurumlar arası koordinasyonun sağlanması noktasında çalışmalarını yürüten İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ilçenin her bir noktasında ilçeye değer katacak çalışmaların gerçekleştiğini belirtti.

Başkan Sargın “Surlara Sahip Çıkmak İlçemize Değer Katacaktır”

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın  “ Tarihi ve Kültür mirasımız olan İznik surlarının onarımı ile ilgili ilk harcı geçtiğimiz aylarda burada çok değerli Milletvekilimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katılımı ile koymuştuk. İznik, 4970 uzunluğunda surları ile Türkiye’nin 2. büyük surlarına sahip bir ilçe. Bu anlamda surların onarılması ilçemiz açısından önemliydi ve bu konuda hiçbir gayretini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımıza tüm İznikliler adına İznik Belediye Başkanı olarak teşekkür ediyorum. Sevgili hemşerilerim İznik surlarında Büyükşehir Belediyemizin katkıları ile yine sur aralarının temizlenmesi yapılarak İznik’in

güneyinden sur aralarına giren hemşerilerimiz artık yürüyerek kuzey kısmındaki surlardan çıkabilecek. Sur araları birçok organizasyona ev sahipliği yapabilecek. Bu tarihi korumak biz İzniklilerin görevi. Bizler ne kadar sahip çıkarsak ilçemiz o kadar kazanacak, o derecede de gelişecektir. Ne kadar zarar verilirse de ilçemiz o kadar değer kaybedecektir. Ben burada tekrar tüm hemşerilerimizi İznik’in doğal güzelliklerine sahip çıkarak, tarihimizi korumaya, zarar verenleri uyararak yetkili mercilere bildirmelerini rica ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…