Home FOTO GALERİ Sıcak Hava Yeni Nesil AVM’lere Talebi Artırdı

Sıcak Hava Yeni Nesil AVM’lere Talebi Artırdı

- Guncellenme Tarihi: 3 Ağustos 2017 14:27
4 min read
Sıcak Hava Yeni Nesil AVM’lere Talebi Artırdı için yorumlar kapalı
0

EndülüsPark AVM kurucu ortaklarından Mustafa Barutçuoğlu, yaptığı açıklamada AVM sektörünün içinde bulunduğu duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye’de AVM projelerinin hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Mustafa Barutçuoğlu;  “Ekonominin gidişatına dair endişeler ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar, kiralamalarda atıl kapasite yaratıyor. 2017’nin ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde 424 bin 500 metrekare civarında alana sahip yeni AVM faaliyete geçerken, bu rakam geçen yılın aynı dönemini beşe katladı” dedi.

AVM’lerin özellikle turizm sektörü için önemli bir çekim gücü yarattığını vurgulayan Barutçuoğlu şunları söyledi:

“2017’nin ikinci çeyreğinde Türkiye genelinde 424 bin 500 metrekare civarında alana sahip yeni AVM faaliyete geçerken, bu rakam geçen yılın aynı dönemini 5’e katladı. Arzdaki bu hızlı artışa rağmen AVM doluluk oranın  yüzde 50’de kaldığını söylemek mümkün. Kuşkusuz bu düşüşte Ramazan ayı, yazın gelmesiyle birlikte vatandaşların tatile çıkması,  tüketici güven endekslerindeki düşüşlerle döviz dalgalanmalarının kiralamalar üzerindeki negatif etkisi, 15 Temmuz darbe girişimin yıldönümünde yeni bir darbe girişimi olabileceği endişesi gibi nedenler etkili oldu. Buna rağmen perakende pazarının doğası gereği, alışveriş merkezlerinin yılın ikincisi yarısında daha yüksek bir performans göstermesini bekliyoruz.”

“Dünyaca ünlü markaları bünyemize katmaya devam ediyoruz”

EndülüsPark AVM olarak yaz sezonuyla birlikte yepyeni bir mağaza konseptleriyle birlikte ziyaretçilerini ağırladıklarını belirten Mustafa Barutçuoğlu; “EndülüsPark AVM’yi ziyaret edenlerin aileleriyle birlikte keyifler zamanlar geçirebilecekleri sosyal alanlar yaratarak 4.nesil AVM anlayışını Bursamıza ve ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Dünya’daki sektörel değişim ve gelişimleri takip ederek çok daha konforlu bir hizmet anlayışıyla alışveriş tutkunlarına yepyeni alışveriş kültürü kazandırmayı istiyoruz. Özellikle yaz mevsimini yaşadığımız şu günlerde gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel aktivitelerle, yeme-içme ihtiyacını gidermek, eğlence ve spor, arkadaşlarıyla ya da çocuklarıyla hoş vakit geçirmek isteyenleri EndülüsPark AVM’de buluşturuyoruz.  Bununla birlikte dünyaca ünlü markaları bünyemize katmaya devam ediyoruz.” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…