Home FOTO GALERİ YENİ SALONDA İLK MECLİS

YENİ SALONDA İLK MECLİS

- Guncellenme Tarihi: 2 Ağustos 2017 15:39
6 min read
YENİ SALONDA İLK MECLİS için yorumlar kapalı
0

İznik Belediyesi tarafından rekor bir sürede tamamlanarak hizmete sunulan Belediye Hizmet Binası ve Kültür Merkezi’nde ilk meclis toplantısı yapıldı.

Ocak 2017’de yapımına başlanan ve 7 ay gibi rekor bir sürede tamamlanan İznik Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezi birimlerin taşınmasının ardından 15 Temmuz’da hizmete girdi. Kültür Merkezi içerisinde bulunan Belediye Meclis Salonunda da ilk olarak Ağustos 2017 meclisi geçtiğimiz gün gerçekleşti.

SARGIN “İZNİK’İ BİRLİKTE İNŞA EDİYORUZ”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan İznik Belediyesi Ağustos 2017 meclisinde Belediye Başkanı Osman Sargın bir konuşma gerçekleştirdi. Sargın konuşmasında “Sevgili arkadaşlar masalarınızda bulunan fotoğraflar Nisan 2014 meclis toplantısına ait fotoğraflar. Yani hem bir nostalji olması açısından hem de ne şartlardan nerelere geldiğimizi görmemiz açısından bunları sizlere göstermek istedik. Biz birlikte güçlüyüz. Bu birlikte aldığımız kararlar ile de ilçemize onlarca eser kazandırma şansımız oldu. Kısaca şöyle bakacak olursak işte içerisinde bulunduğumuz Yeni Hizmet Binası ve Kültür Merkezi. Kültür Merkezimizin alt katında kitap okuma salonu, internet salonu, üst katında nikah salonu, ikinci katında meclis salonu, en üst katında 275 koltuklu konferans salonu var.Yan odalarda yine toplantı salonları, satranç salonları mevcut.Bunun yanı sıra 100 yataklı Huzurevimiz var.Sizlerinde gidip görmesini tavsiye ediyorum.Yine balık pazarımızın temel çalışmalarına başlandı.Bungalov Evleri Sosyal Tesisimiz çalışıyor.Şerefiye Mahallesi Zeytin Alım Merkezi, Göllüce Mahallesi ve Merkezde lavabo, wc yapımları, Kaynarca Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi, Karatekin Mahallesinde muazzam bir çevre düzenlemesi yapıyoruz. Tacir Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi bitti ve teslim aldık. Yine Mahmudiye Mahallemizde Yaş Sebze Meyve Alım Merkezi hizmette. Bayındır Mahallemizde Kültür Merkezi yaparak hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Yine bir Kültür Merkezi temel atma çalışmalarına da Derbent Mahallemizde başladık. Mustafalı Mahallemizde düğün salonunu bitirdik. Elmalı da mescid ve şadırvan bitti, hizmet veriyor. Bütün taşra mahallelerimizde oyun guruplarını bazı yerlerde spor aletlerini kurduk. Çevre ve meydan düzenlemeleri yaptık. İnşallah şimdide merkezde üç yol mevki dediğimiz Kılıçaslan Caddesi’nin bir ucundan diğer ucu olan Lefke Kapı’ya kadar binaların dış cephe kaplamaları yapılarak görsel açıdan ilçemize yakışır bir hale getirilecek. Bunların yanında Büyükşehir Belediyemiz marifetiyle yapılan Sahil Düzenlemesi, Bayrak Tepe Projesi, bir çok mahallemizde halı sahalar. Ana hatlarıyla bunları sizlerle paylaşmak istedim. Tabi daha aklımıza gelmeyen onlarca yatırım var.120 km yol çalışmasını bitirmişiz. İlçenin %95 üst yapısı bitmiş. Doğalgazı, kanalizasyonu, yağmur suyu ve içme suyu çalışmaları bitmiş. Velhasıl sil baştan her şey yapıldı ve yapılıyor. Tabi ki bunları biz hep birlikte yapıyoruz. Ben her bir meclis üyemize çok teşekkür ediyorum. Yeni Hizmet Binamız ve içerisinde ki binalarda alacağımız kararların ilçemize, hemşerilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

İznik Belediyesi Ağustos 2017 meclis toplantısı 5 ana madde ve bunlara ek olarak sunulan maddelerin görüşülmesi ile yapılırken bir sonraki meclisin ise 5 Eylül 2017 Salı günü gerçekleştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş, “Ana Kucakları Sayısını 100’e Çıkartacağız”

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, hizmete aldıkları 32 ana kucağında 4 bine …