Home FOTO GALERİ HASAN TOPÇU’DAN ARAÇ SAHİPLERİNE PLAKA UYARISI

HASAN TOPÇU’DAN ARAÇ SAHİPLERİNE PLAKA UYARISI

- Guncellenme Tarihi: 2 Ağustos 2017 15:27
5 min read
HASAN TOPÇU’DAN ARAÇ SAHİPLERİNE PLAKA UYARISI için yorumlar kapalı
0

STANDART DIŞI PLAKALARA CEZA…

BURSA – Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, 3 Temmuz’da yürürlüğe giren yeni uygulamayla standart dışı plaka takan araçların TÜVTÜRK Fenni Muayenesinden geçemediğini ve araç sahiplerinin cezalandırıldığını söyledi.

KUSUR TABLOSU DEĞİŞTİ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü 3 Temmuz 2017 tarihi itibarıyla değişikliğe giderek, kusur tablosunu yeniden düzenledi.

Yapılan düzenleme ile Hızlı Geçiş Sisteminde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan plakalardaki rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik, yapıştırma veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı. Söz konusu düzenlemeyle plakalardaki yazı ve rakamların, Karayolu Trafik Kanunu’nun tescil plakaları bölümünde belirtilen standartlara uygun olmayan, darphane tarafından hazırlanan mühürden başka mühürle mühürlenmiş veya üzerinde hiç mühür bulunmayan plakaların bulunduğu araçlara yol denetimlerinde cezai yaptırımlar uygulanacak. Bu tür araçlar TÜVTÜRK tarafından yapılan Fenni muayenede ağır kusur kapsamına alınmaktadır.

“MERDİVEN ALTI PLAKALAR STANDART DIŞI VE SAHTEDİR”

Plakaların basım ve dağıtımının, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’na (TŞOF) bağlı odalara verildiğini belirten Bursa Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Hasan Topçu, merdiven altı yerlerde ya da internet üzerinden basılan plakaların gayri resmi ve standartlara aykırı olduğunun altını çizdi. Topçu, sahte plakaların terör, gasp, gibi kötü olaylarla da kullanıldığına dikkat çekerek “3 Temmuz itibariyle yürürlüğe girmiş olan yeni düzenlemeyle ‘sahte’ olarak nitelendirilen plakalar TÜVTÜRK fenni muayenelerinde birinci derecede ağır kusurlu sayılıyor ve fenni muayeneden geçemiyor” şeklinde konuştu.

“PLAKANIZI STANDARTLARA UYGUN HALE GETİRİN”

Standartlara uygun olmayan plaka kullanan araç sahiplerini, cezai yaptırımlara maruz kalmadan plakalarını değiştirmesi konusunda uyaran Topçu, araç sahiplerinin Trafik Şube Müdürlüklerine müracaat ederek alacakları Plaka Basım Fişi ile plaka basma yetkisine sahip Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarından plakalarını yenileyebileceklerini söyledi.

Topçu, TÜVTÜRK fenni muayenesinden standart dışı plaka kullanımından dolayı ağır kusur alan araç sahiplerinin ise plakalarını Trafik Tescil Şube Müdürlüklerine şahsen müracaat ederek değiştirebileceklerini ya da ‘ağır kusur’ evrakı, ‘araç ruhsatı’ ve ‘dilekçe’ ile birlikte TŞOF’a bağlı plaka basma yetkisine sahip Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odalarından plakalarını yenileyebileceklerini sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…