Home FOTO GALERİ BÜRO MEMUR-SEN BURSA ŞUBESİ İLE KAMU İŞİTECEK

BÜRO MEMUR-SEN BURSA ŞUBESİ İLE KAMU İŞİTECEK

- Guncellenme Tarihi: 31 Temmuz 2017 13:19
6 min read
BÜRO MEMUR-SEN BURSA ŞUBESİ İLE KAMU İŞİTECEK için yorumlar kapalı
0

BÜRO MEMUR-SEN BURSA ŞUBESİ’NDEN KAMU ÇALIŞANLARINA İŞARET KURSU

 

BURSA- Büro Memur-Sen Bursa Şubesi, işaret dili kursu ile kamuda işitme engelli bireylere daha iyi hizmet sağlanmasını hedefliyor.

 

Kamu çalışanlarının işitme engelli bireylerle daha iyi iletişim sağlayabilmesi amacıyla ‘İşaret Dili Kursu’ açan Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Bursa Şubesi, eğitim ve kültür faaliyetlerine bir yenisini ekleyerek farkındalığını ortaya koyuyor. Toplam 120 saat olarak düzenlenecek kurs için herhangi bir ücret talep edilmeyeceğine dikkat çeken Büro Memur-Sen Bursa Şube Başkanı Fatih Hafızoğlu, kurs sonunda başarılı olan tüm kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verileceğini ifade etti.

 

“İŞİTME ENGELLİLER TOPLUMSAL HİZMETLERDEN TAM VE VERİMLİ BİR ŞEKİLDE FAYDALANAMIYOR”

Toplumun bilinçlendirilmediği için işitme engelli insanların sosyal hayata katıldıklarında birçok sorunla karşı karşıya kaldıklarının altını çizen Başkan Fatih Hafızoğlu, “Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre engelli bireylerin dünya nüfusuna oranı yaklaşık olarak yüzde 10 civarındadır. Ülkemiz  nüfusunun ise yüzde 12′si engelli bireylerden oluşmaktadır. Çevremizde çok sık rastlamasak da bu bireyler arasında işitme engelli olanların sayısı azımsanamayacak ölçüdedir. Öyle ki işitme engelli insanlar, sosyal hayata katıldıklarında birçok sorunla karşılaşmaktadırlar. Bu engellerden bir tanesi de İşitme engellilerin kamu hizmetlerinden faydalanırken yaşadıkları problemlerdir. İnsanlar bu iletişim tekniğini bilmediği için karşılıklı iletişim kurulamamakta ve bu durum işitme engellilerin sosyalleşme, ifade ve düşüncelerini açıklama, toplumsal hizmetlerinden tam ve verimli bir şekilde faydalanmaları yönünde engel oluşturmaktadır”  dedi.

 

“AMACIMIZ İŞİTME ENGELLİ BİR BİREY KAMUYA GELDİĞİNDE KARŞISINDA ONU ANLAYAN BİR MEMUR OLMASI”

İşaret dilinin işitme engelli bireylerle iletişim kurmada oldukça önemli ve gerekli olduğunu hatırlatan  Fatih Hafızoğlu, “Devlet dairelerine giden işitme engelli bireyler kamu görevlileri ile iletişim kurmak için genellikle yanlarında işaret dili bilen bir yakını  ile gelmekte ya da yazarak iletişim kurmaya çalışmaktadır. Bu gibi durumlarda hem işitme engelli bireyler  hem de bu bireylere hizmet sunmak isteyen memurlar, iletişim problemi ve zaman kaybı yaşamaktadırlar. Sendika olarak her ne kadar önceliğimiz başta üyelerimiz olmak üzere tüm memurların hak ve menfaatleri için çalışmak olsa da, ‘Hayata dokunan sendika’ anlayışı doğrultusunda  toplumsal sorunlara karşı duyarlı olmak, çözüm sunmak ve olabildiğince fazla insana dokunma gayreti içerisinde faaliyet göstermekteyiz. Bu faaliyetlerimiz kapsamında yeni bir hamle başlatarak, işitme engelli bireylerin yaşamış oldukları bu sorunlara farkındalık oluşturmak ve soruna ilişkin çözüm üretmek amacıyla işaret dili kursu açıyoruz” diye konuştu. Kurs ile işitme engelli vatandaşların kamu kurumlarına geldiklerinde karşılarında işaret dilinden anlayan bir memurun olmasını amaçladıklarını belirten Hafızoğlu, “Dolayısı ile herhangi bir iletişim sıkıntısı ve zaman kaybı olmadan istedikleri hizmetten faydalanabilmeleri açısından büyük önem arz etmektedir” diyerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Tüm üyelerimizi bu sessiz dili öğrenmeye davet ediyor, kursa katılacak olan herkese şimdiden başarılar diliyorum.“

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …