Home FOTO GALERİ MATLI: DOLU YAĞIŞI MAĞDURLARI 10 GÜN İÇİNDE TARSİM’E BAŞVURABİLİRLER…

MATLI: DOLU YAĞIŞI MAĞDURLARI 10 GÜN İÇİNDE TARSİM’E BAŞVURABİLİRLER…

- Guncellenme Tarihi: 19 Temmuz 2017 14:07
3 min read
MATLI: DOLU YAĞIŞI MAĞDURLARI 10 GÜN İÇİNDE TARSİM’E BAŞVURABİLİRLER… için yorumlar kapalı
0

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Matlı’dan dolu yağışı mağduru Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisine geçmiş olsun mesajı…

 

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Marmara Bölgesi’nde yaşanan yağışlı havanın etkisiyle Salı günü sabah saatlerinde Karacabey ile Mustafakemalpaşa ovalarında görülen ve tarım ürünlerinde büyük hasara yol açan dolu yağışının sebze meyve fiyatlarını arttırabileceğini söyledi.

 

Matlı, kısa adı TARSİM olan Tarım Sigortaları Havuzu’ndan mahsulünü sigorta ettirenlerin 10 gün içinde başvurmaları gerektiğini de hatırlattı.

 

“Çiftçimize büyük geçmiş olsun” diyen Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Karacabey ve Mustafakemalpaşa’da yaklaşık 100 bin dönümlük arazide meydana gelen ve domates, biber, kavun, karpuz ile mısır gibi önümüzdeki günlerde hasadına başlanacak olan ürünlerde çok büyük hasarlar yaşandı” şeklinde konuştu.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in olayın meydana geldiği ilk saatlerden itibaren bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiğini de sözlerine ekleyen Matlı, “Sayın Bakanımız gelişmelerle yakından ilgileniyor. Tarım İl Müdürlüğümüze bağlı ekipler hasar tespiti yapıyorlar. Kayıplar ve çiftçinin zararı büyük. Sebze ve meyve fiyatlarında bu döneme özel artışlar söz konusu olabilir. Bu arada mahsulünü Tarım Sigortaları Havuzu’ndan sigortalatanların 10 gün içinde TARSİM’e başvurmaları gerekiyor” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…