Home EĞİTİM ÖZEL OKUL FURYASI

ÖZEL OKUL FURYASI

- Guncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2017 20:37
5 min read
ÖZEL OKUL FURYASI için yorumlar kapalı
0

Türkiye’de en önemli sorun eğitim sorunu.                                                                             Son yıllarda devlet politikası, özel okula teşvik vererek özel okul furyasına sebep oldu.

Teşviklerin devam etmesi, veliler ve özel okullar için yararlı sonuçlar doğuracağı gibi resmi okullarda öğrenim gören öğrencilerin de daha iyi ortamlarda öğrenim görmesini sağlanacağını ifade eden yetkilileri kabul ediyoruz…..

Artan yeni teknoloji ve inovasyon(yenilik) ortamında , özel okul yatırımları ülkemizde 2016 da özel okul sayısını bir anda 8246 olmasına ve  Bursa’da ise toplam 331 özel okul açılmasına izin verdi..

2017-2018 ‘de bu furya  hızla devam edecek..

Hatta bazıları özel okul kapılarına dev posterler asarak, ‘ÜÇRETSİZ ÖZEL  OKUL’ yazılarını astılar..

Bence eğitimin içeriği konusunda yanılıyorlar..

Sen, öğretmene fazla para vermez, bir yıl sonunda tazminat vermeden öğretmeni işten ‘mobbing, santaj’ sistemiyle işine son verir, öğretmen hangi şartlarda O okullarda çalışır ve verimli olur?                                                                                                                                       Ona siz karar verin..

Özellikle veliler:

Bu yıl öğrencinizi bir özel okula yazdırmadan; Bu okullara bakın, gezin araştırın..

  • Okul idarecileri tecrübeli mi?
  • Öğretmenleri tam donanımlı mı?
  • Kütüphanesi var mı?
  • Fizik, Kimya, Biyoloji Laboratuvarları var mı? (Fen Eğitiminde Laboratuvarlar çok önemli)
  • Dil eğitimi yapıyorsa hangi kitap ve materyaller kullanıyor?
  • Hangi kulüp ve aktiviteler var?
  • Meslek okulu ise; tüm materyal ve ekipmanları tam mı?
  • Öğrenciniz, hangi şartlarda öğle yemeğini ve kantin alış verişini yapacak?

Özel okullar, devletin yükünü azaltıyor. Bu ifade tamam ama bazı özel okullar yukarda saydığımız verilerden çok yoksun.                                                                                        Bazılarının içi doldurulmuş. Devletin verdiği eğitim ve öğretimin üstünde.

Onları tebrik ediyoruz.

Eğitim, çok dinamik bir süreç . O yüzden, eğitimde  inovasyon çok sihirli bir kelime Kesinlikle gerek devlet okullarında gerek özel okullarda her kurumun içinde olması gereken bir kelime .
Eğitim ve öğretimde; Gelişim, değişim ve büyüme hedefleriyle öğrencilerine çağdaş, kaliteli, verimli bir eğitim sunan, bilgiyi kullanabilen, paylaşan, inovatif düşünce becerisine sahip bireyleri yetiştiren kurum olan özel okullara sözümüz yok.
Eğitim ve öğretimde ,OECD ülkelerinin ortalamalarının oldukça gerisindeyiz.

Bence; Özel okullar, Türkiye’de lokomatif olmalı..                                                                       Hepsi planlı ve programlı olmalı.                                                                                                    Kaliteyi arttırmaları zorunluluğu getirilmeli ve sürekli denetlenmeliler..

Özel okul furyası bir özel okul gayrimenkul kiralama sektörü yarattı. Özel okul işletmecisi arayan mal sahipleri çoğaldı ve özel okul açmak kolaylaştı.

Bence bu girişimlerin büyük kısmı fizibiliteden yoksun. Kiracılar nasıl olsa kaybedecek bir şeyim yok diye giriyor. Mal sahipleri de bundan daha iyi getiri başka yerde yok diye düşünüyor.

Burada sonunda olacak ise; iflas eden bir sürü okul, boş kiralık okullar ve onları ne yapacağını bilemeyen mal sahipleri.

Teknoloji gelişiyor ama bunu derslerde kullanacak öğretmen eksiği var..                               Teknoloji yenilik, tabii ki iyidir ama paranız sınırlıysa bunu öğretmen eğitimine mi harcarsınız..

Yoksa teknolojide işe yaramaz..

Olan; Velilere,öğrencilere ve öğretmenlere olacak.

 

Load More Related Articles
  • Gemi, Bavul, Ayakkabı Kutuları, Destelerle Paralar!

    Son zamanlar da;  Merkez Bankası’nın bastığı çil çil her banknot, her Türk Lirası enflasyo…
  • Seçim mi? Geçim mi?

    Okuyan, araştıran ve gezen bir dostumla konuştum. Ülkemizde;  sadece et – butta, alt…
  • Adaletin Kimyası!

    Günümüzde yaşananları hepimiz izliyoruz. Siyasetçiler seçim zamanı gelince “halka inme” te…
Load More By Ali Özdemir
Load More In EĞİTİM
Comments are closed.

Benzer Haberler

Gemi, Bavul, Ayakkabı Kutuları, Destelerle Paralar!

Son zamanlar da;  Merkez Bankası’nın bastığı çil çil her banknot, her Türk Lirası enflasyo…