Home FOTO GALERİ OSMEK’ten Pazarlama Kursuyla Bir İlk

OSMEK’ten Pazarlama Kursuyla Bir İlk

- Guncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2017 14:29
6 min read
OSMEK’ten Pazarlama Kursuyla Bir İlk için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK Pazarlama Kursuna Yoğun İlgi
  • OSMEK’te Uluslararası Düzeyde Kursiyerler Yetişiyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK), bünyesinde bu yıl açılan Pazarlama Perakende Satış Görevlisi Kursu, meslek edindirme kursları içinde ilk ve tek olma özelliği taşıyor. Henüz yeni açılan kursa, vatandaşlar büyük ilgi gösteriyor.

Osmangazi Belediyesi OSMEK bünyesinde talep ve ihtiyaçlara göre yeni yeni kurslar açılıyor. Bu yıl açılan Pazarlama Perakende Satış Görevlisi Kursu da bunlardan biri. Talep üzerine hayata geçirilen kurs, büyük ilgi görüyor.

OSMEK’te Uluslararası Düzeyde Kursiyerler Yetişiyor

Kursun eğitmeni Selda Özyeşil, dış ticaret kursunda çok sayıda eleman yetiştirdiklerini ve bunların işlere yerleştirildiğini belirterek, “Şimdi amacımız, pazarlama alanında kursiyerler yetiştirmek. Osmangazi Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ilk defa açılan bir kurs. Belediyemiz, pazarlama ve perakende

alanında ulusal ve uluslararası düzeyde kursiyerler yetiştirmek, standartları uygun ve her yaşta ve bireyde kursiyerlere eğitim verme olanağını sağladı. Biz de kursiyerlerimize müşteri ile iletişim, kişisel gelişim, müşteri özellikleri, müşteri memnuniyeti konularında ders veriyoruz. Mezun olacak arkadaşlarımız pazarlama ve perakende alanında mesleki yeterlilikler kazanıp, satış elemanı olabileceklerdir” dedi. Ders saatlerinin toplam 184 olduğu kursu tamamlayan kursiyerlere, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Sertifikanın her yerde geçerli olduğunun altını çizen Özyeşil, “Kursiyerler, bu sertifika ile iş arayanlar arasında bir adım önde olacaklar. Yani eğitimli satış elemanı olacak. O yüzden de firmaların tercihi olacağını düşünüyorum. Çünkü, müşteri memnuniyeti çok önemli. Bilinçli bir satış elemanıyla firma da kalkınacaktır” diye konuştu.

Eğitim Şartı Aranmıyor, Herkese Açık

Profesyonel düşünmeyen kişilerin de bu kursta öğrendikleri ile ürettikleri ürünleri pazarlayabileceklerini vurgulayan Özyeşil, derslere ilişkin detayları paylaşarak, “7 modülümüz var. Bunlar; kişisel bakım, müşteri özellikleri, müşteri memnuniyeti, iş planı hazırlama, satışa hazırlık, ürün alımı

satımı ve stoklama. Pazarlama kursunda dış ticaret kursu gibi eğitim şartı aranmıyor. Dolayısıyla her alandan, her eğitimden kişiler pazarlama kursuna gelebilmekte. Öğrencilerin yaptıkları işleri pazarlamalarını gösteriyorum derste. Bu kurs, özgüven de kazandırıyor. Hayal edemeyecekleri kapılar açılıyor önlerine. Dünyaları adeta değişiyor” dedi.

Al, “Online Satışlar, Fiziki Mağazaya Dönüşecek”

Pek çok yaş grubu ve eğitim seviyesinden insanların olduğu kursta emekli Ferruh Al, rağmen e-ticaret yapmak istediğini ifade ederek, “Dış Ticaret Kursu’na da gittim. Pazarlamada kendimi daha iyi geliştirmek ve sertifika aldığım zaman daha rahat iş imkânları bulabilmek için geldim. Ülkeme faydalı vatandaş olmak istiyorum. Şuanda online satış mağazamız var. Fiziki mağazamı da açacağım. Çok yararlı güzel bir kurs” diye konuştu. Halkla İlişkiler mezunu olan Erkan Kınalı ise “Halkla ilişkilerde pazarlamanın öneminin farkındayım. Pazarlamanın kişisel gelişim ve çevremizde oluşturacağımız güven endeksinde etkili olacağını düşünüyorum. Etkin ve etkili bir şekilde pazarlama yapabilmeyi, ürün tespit edebilmeyi bu ürünleri rahat bir şekilde pazarlamak için pazarlama sertifikasının da olması

gerektiğini düşünüyorum. 80 saat Dış Ticaret ve Pazarlama kursuna geldim. Şimdi devamını getirmek istiyorum. Bu kurstan büyük fayda göreceğime inanıyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …