Home FOTO GALERİ GESİAD VE BTÜ İŞBİRLİĞİ BAŞLATIYOR…

GESİAD VE BTÜ İŞBİRLİĞİ BAŞLATIYOR…

- Guncellenme Tarihi: 17 Temmuz 2017 14:01
3 min read
GESİAD VE BTÜ İŞBİRLİĞİ BAŞLATIYOR… için yorumlar kapalı
0

BURSA – Bursa Genç Sanayici, İşadamları ve Yöneticileri Derneği (GESİAD), Bursa Teknik Üniversitesi’ne (BTÜ) nezaket ziyaretinde bulundu.

GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya ve Yönetim Kurulu üyeleri, Btü Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ve üniversite yöneticileri ile bir araya gelerek, işbirliği olanaklarını değerlendirdi.

GESİAD ve BTÜ arasında üniversite-sanayi işbirliğine yönelik somut bir adım atmak istediklerini dile getiren GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, “Birçok sektörden iş adamının olduğu bir derneğiz. Bu bağlamda her alanda proje ve çalışmalar yürütüyoruz. Bursa’nın önemli bir değeri olan BTÜ ile işbirliği içerisinde olmak, bizleri oldukça mutlu edecektir” şeklinde konuştu.

Bilimin sanayi ile daha çok buluşması gerektiğinin de altını çizen Kaya, “Sanayi kuruluşları ve üniversitelerin ortak akılla hareket etmesi, ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında kilit rol oynayacaktır diye düşünüyorum. Ar-Ge ve inovasyon noktasındaki çalışmalarımızı bir adım öteye taşımak için bu işbirlikleri büyük önem taşıyor” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren BTÜ Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir ise, “Henüz genç bir üniversite olmamıza rağmen, Bursa sanayisinin ihtiyaçlarını iyi bilen ve bu ihtiyaçlara cevap verebilen bir üniversiteyiz. Bilim ve Ar-Ge’nin sanayi ile buluşmasını oldukça önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Bursa’nın çok önemli bir üretim kenti olduğunun da altını çizen Prof. Dr. Arif Karademir, “Bursa sanayisi ve kent dinamiklerinin oluşturduğu sinerji ile çağın ötesini yakalamayı hedefleyen bir şehir konumunda. Bu bağlamda üniversite-sanayi işbirliğinin de bir adım öteye taşınması gerekiyor. Dolayısıyla Bursa yararına olacak her projede işbirliğine açığız” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…