Home FOTO GALERİ TOÇ BİR-SEN BURSA 10 NOLU ŞUBESİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

TOÇ BİR-SEN BURSA 10 NOLU ŞUBESİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2017 14:28
10 min read
TOÇ BİR-SEN BURSA 10 NOLU ŞUBESİ 15 TEMMUZ ŞEHİTLERİNİ ANDI için yorumlar kapalı
0

BURSA- TOÇ Bir-Sen Bursa 10 Nolu Şubesi 15 Temmuz şehitlerini düzenlediği programla andı.

 

15 Temmuz şehitlerini unutmayan TOÇ Bir Sen Bursa 10 Şubesi Şubesi anısına Gıda ve Tarım Hayvancılık Bursa İl Müdürlüğü toplantı salonunda 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenledi. Yoğun katılımın sağlandığı programa Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve TOÇ Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya’nın yanı sıra Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, TOÇ Bir-Sen Bursa 10 Nolu Şube Başkanı Lütfü Günerigök, kurum müdürleri ve sendika üyeleri katıldı. Programın açılış konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un ‘Zulmü Alkışlayamam’ şiirinin dizleriyle yapan TOÇ Bir-Sen Bursa 10 Nolu Şube Başkanı Lütfü Günerigök, “1 yıl önce bu toprakların onurlu ve yürekli evlatları olarak el ele verdik ve hep birlikte yeniden dirilişin şanlı tarihini yazdık. Darbelerden epeyce canı yanmış bu ülkenin çocukları olarak haklarımıza irademize, geleceğimize ve onurumuza sahip çıktık. Allah bir daha bu millete hiçbir darbe, ihtilal ve müdahale yaşatmasın. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

NUMAN ŞEKER: “BUGÜN 249 ŞEHİDİMİZ SAYESİNDE BİR ARADAYIZ”

249 vatan evladı 15 Temmuz hain darbe girişiminde canlarını feda etmesiyle bir arada olduklarının altını çizen Numan Şeker, “Bugün buradaysak bu 249 vatan evladının kanları sayesinde buradayız. Fakat birileri ‘bu tiyatro, senaryoydu kontrollü darbeydi’ desin. Biz bunları Allah’a havale ediyoruz. Zaten millette bunları çok iyi tanıdı. 27 gece alanlarda kimlerin nöbet tuttuğunu bu millet çok iyi biliyor” dedi.

 

ŞEKER: “MEMUR-SEN ÜLKENİN HER KIRILMA ANINDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIŞTIR”

15 Temmuz gecesi Türkiye’de ilk alanlara inen sivil toplum örgütü olduklarına dikkat çeken Numan Şeker, “O gece birçok vatandaşımız AVM’lerin ve bankaların önünde kuyruklar oluştururken, Memur-Sen camiası olarak 1 milyon üyesiyle 23.32’de genel başkanımız, Genel Kurmay Başkanlığı’nın önünden bütün il başkanlarına mesaj çekerek, ‘şu an Genel Kurmay Başkanlığı bombalanıyor. Darbe yapılıyor. Bütün teşkilatlar olarak, bulunduğunuz illerin en büyük alanlarına iniyorsunuz’ direktifini verdi. Hamd olsun Türkiye’de alanlara inen ilk sivil toplum örgütüyüz. 16 Temmuz’da da Bursa’dan 500 kişiyle Ankara’ya alanları dolduran miting yaptık. Türkiye’nin kırılma anlarında Memur-Sen üzerine düşeni yapmıştır ve yapmaya da devam edecektir” diyerek sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bu vesile ile kadim medeniyetimizin başlangıcından 15 Temmuz ve bugüne kadar bu vatan için kutsal değerler için canlarını feda eden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize hayırlı uzun ömürler diliyorum.”

 

GÜNAY KAYA: “15 TEMMUZ SEVR’İN HAYATA GEÇİRİLMESİNİN HAMLESİDİR”

15 Temmuz’un tarihte bir dönüm noktası olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve TOÇ Bir-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, “15 Temmuz’dan bir yıl önce 2015’in Ocak ayından itibaren İsrail’in 60 bin özel kuvveti MOSSAD sakal kesme yasağı getiriyor. 45 bin PKK, PYD teröristleri sınıra yığınak yapıyor. Selahattin Demirtaş Diyarbakır’da. ABD, hem BM’lerin konseyini hem de genel kurulunu olağanüstü toplantıya çağırılacak. Senaryo şudur 60 bin sakalı uzatılmış İsrail özel kuvvetleri Sabiha Gökçen’e gidecek sarıklara sarılacak İŞİD katliam yapıyor denilecek. 45 bin PKK, PYD teröristler ise sınırı geçecek, Selahattin Demirtaş talimatı almış ve Diyarbakır’da kürdistanın planını yapacak. ABD, BM toplayacak Montrö’de boğazları aldığımız hakları BM yönetimine alacak. 15 Temmuz, 10 Ağustos 1920’deki Sevr Antlaşması’nın maddelikten değil; bir fiil uygulanma hamlesidir. 1. Dünya Savaşı’nda Çanakkale nasıl bir topyekûn işgal hamlesidir. Bütün savaş tarihin argümanları kullanılmıştır. 15 Temmuz, Çanakkale’nin ötesinde bir darbe değil; onun ötesinde bir işgal topyekûn İslam dünyasını tarihten silme hamlesidir. Çanakkale’nin 100 kat ötesinde bir işgaldir, bir ihanettir ve bir katliam projesidir” diye konuştu.

KAYA: “249 KARDEŞİMİZİ GÖMDÜK AMA BİR 15 TEMMUZ RUHU OLUŞTURDUK”

Ülkenin milletin İslam dünyasını tamamen işgal edilmesi için FETÖ terör örgütünün 10’larca yıl Batılı ajanlarla dirsek teması yapmış olması alçakça bir hadise olduğunu vurgulayan Kaya, “Mesele bizim iç meselemiz değil. Mesele dünyanın bu mazlum millete küresel bir hamlesidir. Binlerce yıllık tarihin günümüzdeki hesaplaşması ve 100’lerce yılık şark meselelerin nokta konulmasıdır 15 Temmuz” diyerek sözlerini şu cümlelerle tamamladı: “15 Temmuz 2016’da 249 kardeşimizi gömdük ama bir 15 Temmuz ruhu oluşturduk. 15 Temmuz’un zaferi herhangi bir kesime değil; sağcısıyla solcusuyla, liberaliyle muhafazakârıyla, askeriyle siviliyle, basınıyla halkıyla ve köylüsüyle, 89 milyon bu millet evladının ve 2 milyar İslam dünyasındaki bütün samimi Müslümanların topyekûn millî ve yerli bir çizgide buluşmalarının zaferidir. Bu vesile ile 15 Temmuz’un ilk yıl dönümünde şanlı tarihimizin bütün şehitlerine Allah’tan rahmet diliyorum.”

Programda Kuran-ı Kerim tilaveti ve hatmi şeriflerin yanında 15 Temmuz destanı için yazılan şiirler okunarak şehitler anıldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…