Home FOTO GALERİ Mustafakemalpaşa demokrasi için tek yürek

Mustafakemalpaşa demokrasi için tek yürek

- Guncellenme Tarihi: 16 Temmuz 2017 16:14
10 min read
Mustafakemalpaşa demokrasi için tek yürek için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’da 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin birinci yıldönümünde binlerce vatandaş milli irade ve demokrasiye sahip çıkarak şehitlerini andı.

Geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da yaşanan ve devleti ele geçirmeyi hedefleyen hain kalkışmanın akabinde günlerce demokrasi nöbetlerine ev sahipliği yapan Adnan Menderes Meydanı, bir kez daha birlik ve beraberlik mesajları veren Mustafakemalpaşalılarla doldu.

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin öncülüğünde bir hafta süren ’15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Günü’ etkinliklerinin son günün de bayraklarla meydanı süsleyen her yaştan Mustafakemalpaşalı, ‘Demokrasi ve Şehitler Günü Yürüyüşü’nde tek vücut oldu.

Toplumun her kesiminin yoğun katılım sağladığı programa; Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Er, Cumhuriyet Başsavcısı Zülküf Çelik, belediye meclis üyeleri, daire amirleri, muhtarlar, oda, borsa, siyasi parti ve sivil toplum teşkilatlarının temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sergiledi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi TSM Korosu’nun ‘Kahramanlık Türküleri Konseri’ ile devam eden etkinlikte, 15 Temmuz Destanı dolayısıyla düzenlenen resim, şiir, kompozisyon ve spor yarışmalarında dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

 

‘Yurdumuza alçakları uğratmadık’

 

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, törende yaptığı konuşmada 15 Temmuz akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına kulak verip Türkiye’nin dört bir yanında meydanları dolduran ve darbeye göğsünü siper eden halkın eşi benzeri görülmemiş bir direnişle tarih yazdığını söyledi.

Başkan Kurtulan; ” Okullara gittiğimizde karşımızda üç şeyi görürüz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun sağında ve solunda da İstiklal Marşımız ve Gençliğe Hitabe. Oradaki her cümle bizim geçmişten geleceğe uzanan tarih sahnesindeki yolculuğumuzu anlatır.

O dizelerden biri, ‘Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma sakın, Siper et gövdeni dursun bu hayâsızca akın’dır. Bu sözler dünde, bugünde, yarında geçerlidir. Bu ülkenin dostu kadar düşmanı da var. Dimdik olmanın, geleceğe güvenle yürümenin yolu güçlü olmaktır. Bu da birlik olmaktan geçiyor. İşte 15 Temmuz’da milletimiz bu feraseti göstermiştir. Dışarıdaki hainler, içerideki fitnelerle el ele verdiler ve tuzak kurdular. Ama bu millet, irfanıyla, izanıyla, gönlündeki vatan sevgisiyle ülkesine siper oldu. Her darbeden sonra ağlayan bu millet, 15 Temmuz’a geldiğinde darbelere, ihanete ‘dur’ diyen bir anlayışı ortaya koydu. Biz vatanımız, milletimiz ve hürriyetimiz için her zaman fedakârlığa hazırız. Milletimizin 15 Temmuz’da gösterdiği basiret ve kararlılık, başta bize uzak duran, kem gözle bakan, göbeğini kaşıyan milletlerin bugün artık takdiri ve önümüzde eğilmesiyle devam ediyor. Bizi ayakta tutan kültürümüz, dilimiz, tarihimiz ve inancımızdır. Gençlerimizi bu köprünün ayakları üzerinde yetiştirerek birlikte 2023’e yürüyeceğiz. Bir haftadır bu meydanı dolduranlar yalnızca bugüne değil, ülkenin geleceğine de sahip çıkıyor. Mustafakemalpaşa’mıza minnettarız. FETÖ terör örgütü ile birlikte bu ülkeye plan kuran içeride ve dışarıdaki hainlere bir kez daha ‘Türkiye geçilmez’ diyoruz. Biz bir oldukça, birlik oldukça ve yüreklerimiz geleceğe beraber çarptıkça bu milletin önünde hiç kimse duramaz. İstiklal ve istikbal mücadelesi için canını ortaya koyan 15 Temmuz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü felaketten, tuzaktan muhafaza eylesin” dedi.

 

’15 Temmuz bir destandır’

 

15 Temmuz’da küresel dış ve iç şer odakları tarafından haince bir darbe planlandığını dile getiren Kaymakam Mustafa Masatlı ise tarihte birçok şanlı destan yazan milletin 15 Temmuz’la birlikte bunlara yeni bir destan daha eklediğini kaydetti.

Kaymakam Masatlı; ” 15 Temmuz, ülkemizin sarsılmaz birliğini hedef almıştır. FETÖ terör çetesi kullanılarak devletimizin silahları milletimize yöneltilmiştir. Milletimizin iradesi ve devletimizin kararlılığıyla bu kalkışma başarısızlığa

uğramıştır. 15 Temmuz, kökü nerede olursa olsun bu millete ait olmayanlara karşı tarihi bir meydan okumadır. Bu meydan okumayı Cumhurbaşkanımızın önderliğinde sadece şu veya bu kesim değil, milletimizin tamamı yapmıştır ” dedi.

 

Binler yürüdü

 

15 Temmuz’u unutturmamak amacıyla düzenlenen ‘Demokrasi ve Şehitler Günü Yürüyüşü’nde ise binlerce vatandaş yine sokaklara çıktı.

Türk bayrakları eşliğinde Adnan Menderes Meydanı’nda toplanan Mustafakemalpaşalılar,  Bursa Caddesi ve Kirmasti Köprüsü üzerinden Heykel Meydanı’na yürüdü.

Belediye Mehter Takımı’nın marşlarıyla coşkuyu arttırdığı yürüyüşte ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez’ sloganı atan kalabalık Atatürk Heykeli önünde İstiklal Marşı’nı okudu.

Demokrasi nöbeti için daha sonra Adnan Menderes Meydanı’na dönen vatandaşlar, burada 15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi’ni gezdi.

Sabaha kadar süren demokrasi nöbetinde Kuran-ı Kerim ve ilahiler okunarak şehitler için dualar edildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …