Home FOTO GALERİ Genel Cerrahi Uzmanı Güven Atasoy kanser hastalarına umut ışığı oluyor

Genel Cerrahi Uzmanı Güven Atasoy kanser hastalarına umut ışığı oluyor

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2017 13:43
6 min read
Genel Cerrahi Uzmanı Güven Atasoy kanser hastalarına umut ışığı oluyor için yorumlar kapalı
0

Meme hastalıkları ve Kanser Cerrahisi alanında başarılı çalışmalarıyla bilinen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güven Atasoy, 30 yıllık tecrübesiyle Ceylan International Hospital’da kanser hastaları için umut ışığı oluyor

Op.Dr. Güven Atasoy yaptığı açıklamada; kanser hastalığının, Dünya’da ve Türkiye’de  kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada görülen ölüm sebebi olduğuna dikkat çekerek. “Gelişmiş ülkelerde kanser görülme oranı yüz binde 400 civarındadır. Bizde ise bu oran yüz binde 200 civarında tahmin edilmektedir. Bu da her yıl yaklaşık 150 bin yeni kanser hastası demektir.” diye konuştu.

Dünya’daki tüm kanserlerin %80 kadarının yaşam şekli ve çevresel risk faktörleri ile ilgili olduğunu vurgulayan Op. Dr. Güven Atasoy şunları söyledi:

“Kanser hastalığında genetik faktörlerin yanında yaşam şekli, beslenme alışkanlıkları, çevresel faktörler etken olmaktadır. Genetik olarak taşıdığımız risklere müdahale edemiyoruz ancak yaşam şeklimizi kontrol etmek elimizde. Bunun yanında her türlü kanser hastalığında herkesin bildiği gibi erken teşhis ve doğru tedavi hayat kurtarıcı olmaktadır. Birçok kanser türünde birincil tedavi cerrahidir ve erken tanı konup doğru ve yeterli cerrahi tedavi uygulandığında ek tedavilere ihtiyaç azalmaktadır. Bu nedenle bilgi ve deneyim gerektiren kanser cerrahisinin yeterli teknolojik alt yapı ve ekip desteğinde, doğru zamanda ve doğru şekilde uygulanması hayat kurtarıcı olmaktadır”

“Meme kanserinde erken teşhiş önemli”

Kanser çeşitleri arasında kadınlarda en sık görülen kanserin meme kanseri olduğunu belirten Op. Dr. Atasoy, “Meme kanseri günümüzde en kolay tanı konulan ve doğru tedavi ile hastanın memesine bile dokunmadan tamamen tedavi edilebilen bir hastalık haline gelmiştir. Ancak zaman zaman yaşanan bilgi kirliliği ve yanlış yönlendirmeler nedeniyle tedavide geç kalan hastalarda organ kayıplarına rastlamakta ve hastalığın hayatı tehdit eder hale geldiğini görmekteyiz” dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Güven Atasoy kimdir?

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güven Atasoy, tıp öğrenimine 1980 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başladı. Tıp Fakültesi’nden 1986 yılında mezun olan Op. Dr. Atasoy, 1991 yılında İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanı oldu. 1991-1992 yılları arasında Oxford Radcliffe Infirmary’de Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi kliniğinde görev yapan Güven Atasoy, askerlik ve mecburi hizmetini tamamladıktan sonra 1994 yılında Bursa Onkoloji Hastanesi’ne atandı ve hastanenin genel cerrahi kliniğini kurdu. Aynı hastanede 14 yıl süreyle yönetici ve genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Atasoy, aynı zamanda 1996 yılında Bursa Mamer Cerrahi Merkezi’nin kuruluşunda yer aldı. 2008 yılında Bursa Medical Park Hastanesi’nde göreve başlayan Atasoy, bu hastanede başhekimlik görevini de yürüttü. Daha sonra Bursa Rentıp Hastanesi ve VM Medicalpark Kocaeli Hastanesi’nde görev yapan Op. Dr. Güven Atasoy, halen Bursa Ceylan International Hospital’de genel cerrahi uzmanı olarak çalışmaktadır.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Kalkınma Yolu’nda Tarihi Adım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın riy…