Home FOTO GALERİ 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

- Guncellenme Tarihi: 14 Temmuz 2017 13:45
3 min read
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için yorumlar kapalı
0

15 Temmuz darbe girişimini ve darbeci zihniyetleri nefretle, şiddetle kınıyoruz. Çağdaş bir Türkiye için Cumhuriyet değerlerinin savunucusu olmaya devam edeceğiz.

 

15 Temmuz 2016 gecesi olağanüstü gelişmelere şahit olduk. Askeri darbe döneminde tanıklık ettiğimiz pek çok talihsiz ve elim olay yaşadık. Uzunca bir süre ülke gündemini işgal eden, hala etmekte olan, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında önemli gelişmelere yol açan bu girişim; ülke tarihinde kara bir leke olarak yerini aldı.

 

BUSİAD olarak en büyük tesellimiz; ülkemizin söz konusu girdaptan en az hasarla çıkmış olması ve ülkedeki demokratik işleyişe hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğinin anlaşılmış olmasıdır. Ayrıca, ülkemizde bundan sonra darbe ve darbecilere asla pabuç bırakılmayacağının ve demokrasimizin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğinin içselleştirilmiş ve kanıtlanmış olması da bir başka kazanımdır.

 

Milli birlik ve toplumsal uzlaşmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde, iş insanları olarak her zamankinden daha büyük özveri ve gayret ile üretmenin, istihdam yaratmanın ve ihracat yaparak ülke ekonomisini güçlü tutmanın gereğine inanıyor; devletin, liyakate göre yeniden yapılandırılarak bu amaca destek verilmesini bekliyoruz.

 

Bu menfur süreçte ve yaşanan hadiseler sırasında hayatını kaybeden kahraman güvenlik güçlerimizi ve masum vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyor; demokrasimizin uluslararası standartlarda, hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, milli iradenin her kanadıyla temsil edildiği güçlü bir yapıda ve sarsılmaz bir iradeyle yoluna devam etmesini yürekten diliyoruz.

 

Saygılarımızla,

Günal BAYLAN

 

BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başkan Aktaş’a Gürsu’da Sevgi Seli

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Kent Meydanı’nda binlerce vatandaş t…