Home FOTO GALERİ OSMEK’li Kadınlara, İşe Yerleştirene Kadar Desteğe Devam

OSMEK’li Kadınlara, İşe Yerleştirene Kadar Desteğe Devam

- Guncellenme Tarihi: 12 Temmuz 2017 12:34
5 min read
OSMEK’li Kadınlara, İşe Yerleştirene Kadar Desteğe Devam için yorumlar kapalı
0
  • OSMEK Desteğiyle Kadınlar Daha Güçlü
  • OSMEK’le Kadın İstihdamına Tam Destek

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursu (OSMEK), ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’ kapsamında 10 hafta boyunca eğitime katılarak güçlendirdiği kursiyerlerine, İŞKUR işbirliğiyle de iş başvuru becerileri kazandırıyor.

Osmangazi Belediyesi, OSMEK’te meslek edindirdikten sonra ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’yla da güçlendirdiği kadınlara desteğini, işe yerleştirene kadar bırakmıyor. OSMEK, ‘Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı’na katılarak 10 hafta eğitim alan kursiyerlerine, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve İŞKUR işbirliğiyle iş başvuru becerileri ve mülakat tekniklerini aktarıyor. İŞKUR’un iş ve meslek danışmanlarının yönlendirilmesiyle iş başvurularının da alınacağı eğitim semineri sırasında, kursiyerlerin işe yerleştirilmeleri noktasında yardımcı da olunması planlanıyor.

Psikolojik ve Sosyolojik Fayda

Osmangazi Meslek Edindirme Kursları’nın insanları meslek sahibi yapmak, yeni bir vizyon kazandırmak, yeni sosyal alanlar oluşturmak, kendilerinde var olan yetenekleri görmelerini sağlayarak psikolojik ve sosyolojik destek sağlamak amacıyla hayata geçirildiğine dikkat çeken OSMEK Sorumlusu Burcu Aksoy, “Meslek edinmek için gelen kadınlarımızın, Yeni Çözümler Derneği’nin uzun yıllardır sahada uyguladığı program ile kadın hakları konusunda

bilgi ve duyarlılıklarını artırdık. Bu kadınlarımız, alana çıkıp farklı iş kollarında çalışmaya başladıklarında ekonomik haklarının ihlal edilmemesi ve bu tür sorunlarla karşılaşmaları halinde de sağlıklı bir şekilde başa çıkmalarını amaçladık. Kadın duyarlılığının gelişmesini bu çalışmalarla daha da güçlendirdik. Evlilik, miras, boşanma, velayet, mal rejimi gibi konularda kadınların hak kayıplarının olmaması, ellerinden alınmaması için bu programı uyguladık. Ve artık bu bilgilerini kullanabilecekleri bir işe yerleşmelerinin zamanı geldi. OSMEK olarak kadınları işe yerleştirene kadar yalnız bırakmıyoruz.” diye konuştu.

Bilgilendirme Seminerleri 28 Temmuz’da Başlayacak

Aksoy, yaz döneminde de İŞKUR iş danışmanlarının desteği ile iş başvuru becerisi kazandırmak üzere eğitim semineri verdiklerini ifade ederek, “İŞKUR’un, İş ve Meslek Danışmanları ile birlikte meslekler, meslek seçimi ve kariyer planlaması konularında destek olmakla birlikte işgücü piyasasında ihtiyaç duyacakları becerilerin artırılması ve mülakat sürecinde dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda da yardımcı olacağız. 10.00-12.00 saatleri arasındaki 2 saatlik bilgilendirme seminerine, 28 Temmuz’da başlayacağız” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…