Home FOTO GALERİ TATİLDE “İLKYARDIMI” SİZ YAPIN

TATİLDE “İLKYARDIMI” SİZ YAPIN

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2017 14:43
4 min read
TATİLDE “İLKYARDIMI” SİZ YAPIN için yorumlar kapalı
0

Özel Hayat Hastanesi’nden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdar Yalman, çocuklarıyla tatile çıkan ailelerin yanlarında ilk yardım çantası bulundurmalarını tavsiye etti.

BURSA- Uzun ve yoğun geçen bir iş döneminin ardından birçok aile dinlenmek için soluğu tatil yörelerinde alıyor. Ancak çocuklarıyla birlikte tatile çıkan aileler önlemlerini almadığında tatilleri zehir olabiliyor. Özel Hayat Hastanesi’nden Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Serdar Yalman, tatilin daha keyifli geçmesi için çocuklu ailelere yanlarında ilkyardım çantası bulundurmalarını tavsiye etti. Çantada sık rastlanan hafif hastalıkları tedavi etmek için temel ilaçlar, ilkyardım malzemeleri ve bir yolcuya lazım olabilecek diğer bir takım sağlık malzemelerinin bulunmasının önemine işaret eden Dr. Yalman, “Tatile çıkarken kara yolculuğu ve hava yolculuğunda olası rahatsızlıklara karşı bazı önlemler alınmalı. Ailelerin tatil bavulunun yanında bir sağlık çantası da hazırlamalarında fayda var. Küçük bebek ve çocuklar için ateş düşürücü şurup, fitil, yanık merhemi, termometre, göz ve burun damlası gibi acil olabileceklerin bir çanta bulunması gerekir. Buna ek olarak yol tutmasında bulantı giderici şurup da çantalarda yer almalı” dedi.

BEBEKLER UÇAK KALKMADAN EMZİRİLMELİ

Hava yolculuğundan önce emzirme çağındaki çocuklarda, uçak hareket etmeden önce çocuğun emzirilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Yalman, şunları sıraladı: “Eğer çocuk daha büyük ise burun damlası damlatıp kulak kanallarının açık kalmasını sağlamak da önemlidir. Kara yolculuğunda ise klimalara dikkat edilmeli. Özellikle çocuklar direkt olarak klimaya maruz kalmamalı. Aralıklarla camlar açılarak aracın havalandırarak temiz hava solunmalı. Küçük çocuk ve bebeklerde 2 saat aralıklarla mola verilmesinde de fayda vardır.”

HAVUZLARDAKİ TEHLİKELERE DİKKAT!

Dr. Yalman, tatil beldelerinde havuzlardaki tehlikelere de dikkat çekti. Isınan hava ve tatil yörelerindeki yoğunluk nedeniyle havuzlarda ve denizlerde bakteri oluşumunun arttığını ifade eden Dr. Yalman, “Bununla birlikte idrar yolu enfeksiyonları da  artmaktadır. Klor oranına bağlı olarak antibiyotik göz damlasının doktora danışarak çantada bulundurulması uygundur. Böcek ve sinek ısırıklarına genellikle alerjiye yönelik kremler bulunmalı. Ayrıca güneş yanıklarına karşı en az 30 faktör koruyucu kremin kullanılması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…