Home FOTO GALERİ ALTIN KARAGÖZ COŞKUSU İZNİK’TE

ALTIN KARAGÖZ COŞKUSU İZNİK’TE

- Guncellenme Tarihi: 11 Temmuz 2017 15:29
3 min read
ALTIN KARAGÖZ COŞKUSU İZNİK’TE için yorumlar kapalı
0

31.Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması kapsamında Arnavutluk ve Çin Halk Cumhuriyeti’nden gelen dans ekipleri İznik Belediyesi Milli İrade Meydanı’nda gösterilerini sergilediler.

‘Uluslararası Bursa Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu’nda yapılan açılış töreniyle 31. kez start alırken coşkusu İznik’e kadar ulaştı.

  1. Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’na 22 ülkeden katılan yüzlerce dansçı ve müzisyen, rengarenk kostümleriyle görsel bir şölene imzasını attı. Büyükşehir Belediyesi tarafından, Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) koordinatörlüğünde ‘56. Uluslararası Bursa Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen ‘Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması’, renkli görüntülerle başladı.

Etkinliğin İznik ayağında sahne alan Arnavutluk ve Çin Halk Cumhuriyeti Halk Dansları ekipleri İznik Belediyesi önünde gösterilerini sunarken, ekipleri belediye önünde Başkan Osman Sargın karşıladı. Burada konuşan Başkan Sargın “Bursa’da yaşanan halk dansları coşkusu 17 ilçeye de ulaşmış durumda. Bu coşkuyu bizlere yaşatan başta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’ye ve ekibine teşekkür ediyoruz. Gösterileri ile kültürlerini İzniklilere ve misafirlerimize yansıtan alan Arnavutluk ve Çin Halk Cumhuriyeti Halk Dansları ekiplerimize de şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın gösterilerinden alan Arnavutluk ve Çin Halk Cumhuriyeti Halk Dansları ekiplerine günün anısına İznik Tanıtım Materyalleri takdim etti. Ekipler ardından İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde ağırlandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…