Home FOTO GALERİ Zabıtadan Kaçak Çadır ve Baraka Operasyonu

Zabıtadan Kaçak Çadır ve Baraka Operasyonu

- Guncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2017 14:23
3 min read
Zabıtadan Kaçak Çadır ve Baraka Operasyonu için yorumlar kapalı
0
  • Kaçak Çadır ve Barakalar Yıkıldı
  • Osmangazi’de Çevre Operasyonu

 

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede izinsiz olarak yapılan görüntü ve çevre kirliliğine neden olan kaçak baraka, ahır ve gecekondulara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi.

 

Yunuseli ve Güneştepe Mahalleleri’nde vatandaş ve kamuya ait boş alanlara kaçak olarak yapılan derme çatma çadır, baraka ve ahırlar, Osmangazi Belediyesi Zabıta ekiplerinin, çevik kuvvet ve karakol polisleri ile birlikte düzenlediği operasyonla yıkıldı. Sabah erken saatlerde başlayan operasyonda ilk olarak Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı çevresinde kaçak olarak yapılan küçükbaş hayvan ahırlarının yıkımı ile başlandı. Ardından vatandaşların baraka şeklinde inşa ettikleri ve içerisinde hayvan kesimi yapıldığı belirlenen baraka, iş makinası tarafından yıkılırken, izinsin kesim yaptığı belirlenen baraka sahibine de ceza kesildi.

 

Ardından Hamitler gelişim bölgesi çevresindeki boş arazilere ahır yaparak izinsiz koyun, keçi ve tavuk besleyen vatandaşın ahırlar zabıta ekipleri tarafından kaldırıldı. Yıkım öncesinde derme çatma yapılmış ahırdaki koyun ve tavuklar ekipler tarafından tahliye edildi. Ekipler, yavru için yumurtaların üzerinde yatan tavukları ise sepet içerisinde elleriyle dışarıya taşıyarak hayvanların yıkımdan zarar görmesini önledi. Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe Mahalleleri’ni kapsayan operasyon herhangi bir olay çıkmadan sona erdi. Zabıta ekiplerinin gün boyunca yaptığı çalışmalarda, kaçak olduğu tespit edilen 9 hayvan ahırı ile 30 civarında da kaçak baraka ve çadır yıkıldı.

Belediye yetkilileri, bu tür operasyonların ilçede sürekli yapıldığını belirterek, çevre ve görüntü kirliliğine kesinlikle izin verilmeyeceği konusunda uyarıda bulundu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Geleceklerine Dair Hayallerini Resimle Anlattılar

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen ‘Kendi …