Home GÜNCEL Orhaneli’de şenlik coşkusu!

Orhaneli’de şenlik coşkusu!

- Guncellenme Tarihi: 10 Temmuz 2017 14:05
8 min read
Orhaneli’de şenlik coşkusu! için yorumlar kapalı
0

Orhaneli’de her sene geleneksel olarak düzenlenen Karagöz Kültür Şenlikleri bu yıl da coşkuyla kutlandı. Bursa ve Türkiye’nin pek çok yerinden katılımın sağlandığı şenlikte okçuluk ve binicilik gösterileri, konserler ve pek çok etkinlikle vatandaşlar eğlenceli saatler geçirdi.

Orhaneli’de bu yıl 26’ncısı düzenlenen Karagöz Kültür Şenliği ve Yörük Türkmen Şöleni Karagöz yaylasında gerçekleşti. Yörük Türkmen Şöleninde 60’ı aşkın ilden gelen Yörük Türkmenler birlik ve beraberlik mesajları verdi. Karagöz Şenlik alanında düzenlenen Yörük Türkmen Şölenine, devlet eski bakanlarından Kürşad Tüzmen, Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Ak Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Anbarcıoğlu, Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Başkan Yardımcıları, konfederasyon, federasyon ve dernek başkanları, Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nin dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen öğrencileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Yörük göçü istikbal yürüyüşü, Türk boylarının bayrak töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, birlik-dirlik ve dirilik duası ile başlayan şölende konuşma yapan Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye –Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği ile Bursa Uludağ Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Bugün burada ülke sevdalıları, bu devleti, bu milleti, bu bayrağı ve bu vatanı karşılıksız seven insanlarla beraberce bir şölen yaşıyoruz. Ülkenin her tarafından gelen bu yiğit insanlarla bir taraftan Türkiye ve dünya gündemi görüşürken, diğer taraftan da kültürümüz icra ediyoruz” dedi.

Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği’nin 3 yıl önce kurulduğunu hatırlatan Başkan Tatlıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye’de Gezi olaylarıyla başlayan bir süreç oldu. Türkiye’de bu ülkeyi sevmeyen iç ve dış düşmanlarımız ülke üzerinde bazı oyunlar kurmaya, kötü emeller oluşturmaya başlamışlardı. O gün bugündür, Türkiye’nin 81 ilinde geziyor, bütün derneklerimizi bir araya getiriyor, konfederasyon ve federasyonlarımızı kuruyoruz. En sonunda çatı oluşumu olan birliğimiz, Bakanlar Kurulu kararı, Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kuruldu. Baktık ki 6-7 Ekim olayları oluyor bu ülkede. Bu ülkeyi sevmeyenler, dağdaki eşkıyayı şehirlere çağırarak, şehirlerimiz yağma edebiliyorlar. Bu ülkeyi sevenler ve ülke sevdalıları bir araya gelmek mecburiyetinde kaldık ve bir araya geldik. Bu ülkenin savunucularıyız. Ülkemizin sınırları cetvelle çizilmedi, şehit kanlarıyla çizilmiştir. Atatürk’ün meşhur bir sözü var. ‘Beyler, bugün Toros Dağlarına bakın. Orada bir kara çadır varsa, dumanı da tütüyorsa, dünyada hiçbir güç Türk’ün bileğini bükemez’ Evet, biz kara çadırlarımız kurduk. Dumanı da tütüyor. İçinde aşk ateşi, millet, vatan, memleket ve bayrak ateşi olan bütün arkadaşlarımızla buradayız. Birlik ve beraberlik içerisinde şunu söylüyoruz: ‘Bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Ölümden hiçbir zaman korkmadık, hiçbir zaman da korkmayız. Özgürlüğümüz için her şeyi yaparız. Dünyada tek bir Türk kalsa, mutlaka devlet kurar. Bu bizim özelliğimizdir”.

İrfan Tatlıoğlu konuşmasının ardından Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi’nin öğrencileriyle tek tek tanışarak hangi ülkelerden geldiklerini dinledi ve Osmanlı’nın kuruluşunu kısaca anlatarak öğrencilere Türk kültürünü tanıttı. Türkiye’nin pek çok yerinden katılımın olduğu şölende Türk sporları olan okçuluk, binicilik gösterileri, çeşitli yarışmalar ve yerel sanatçıların konserleri gerçekleşti.

 

 

 

Şölende en yoğun katılımın sağlandığı 3. günde ise Oğuz Boyları Yörük Türkmen Beyler Geçişi, Dede Korkut Şenlik Duası, Ödül Töreni, Yörük Türkmen Değerleri Topluluğu THM Konseri düzenlendi. Şölenin en renkli saatleri ise Coşkun Sabah’ın konseriyle başladı. Coşkun Sabah’ın ardından Aleyna Tilki ve Bengü katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı.

 

 

 

  • Nilüfer’de Balkan Esintisi

    Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 11’incisini düzenlediği Balkan Panayırı, renkli görüntülere …
  • Orhaneli Belediyesi Yazı Festivalle Kapattı

    Orhaneli Belediyesi tarafından düzenlenen festival, hem Karagöz Şenlikleri hem de her yıl …
Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can’

Yıldırım Belediyesi, ‘Dönüşüme Cam Doğaya Can Projesi’ kapsamında, 7 ayda 90 ton atık cam …