Home FOTO GALERİ BULVAR LOTUS ATA BULVARI’NA DEĞER KATACAK

BULVAR LOTUS ATA BULVARI’NA DEĞER KATACAK

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2017 14:02
7 min read
BULVAR LOTUS ATA BULVARI’NA DEĞER KATACAK için yorumlar kapalı
0

BURSA’NIN KENTSEL DÖNÜŞÜMDE EN BÜYÜK YIKIMI YAPILDI

Kentsel dönüşümün hızlanması amacıyla Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla hayata geçirilen 0,50 emsal artışı uygulamasından yararlanan Emniyet Sitesi 26 bloktaki  dönüşüm, eski binaların yıkımıyla başladı. Bursa’nın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Bulvar Lotus’un imalat süreçlerini Özgür Kavaklı İnşaat, pazarlama ve satış noktasındaki çalışmaları ise gayrimenkul alanında Türkiye birincilikleri ile bilinen Coldwell Banker Kristal Gayrimenkul yürütecek.
Bursa’da kentsel dönüşüm tüm hızıyla devam ediyor. Özgür Kavaklı İnşaat Kalitesi ve Coldwell Banker Kristal Gayrimenkul güvencesiyle Ata Bulvarı’nda Bulvar Lotus ismiyle hayat bulacak proje; daire, ticari alan ve sosyal alanları içinde barındıracak. Bursa’da tek kalemde en fazla yıkımın yapıldığı proje olma unvanına da sahip Bulvar Lotus Projesi’nde 13 blok içerisinde 416 dairenin yanı sıra, 7 bin 500 metrekare ticari alan ve 8 bin metrekare sosyal donatı alanı ve yeşil alan bulunacak.

Yıkım töreninde konuşan ve projenin baştan sonra üretim sürecini yürütecek Özgür Kavaklı İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Kavaklı, “Şirketimiz 14 ay önce bu yola başladığı süreçte 1500 hak sahibi ile yola çıktık. Şükürler olsun bugün bu noktadatız. Projemizi 20 bin metrekare alan üzerine gerçekleştireceğiz. 15 bin metrekare kapalı otopark yapacağız. En önemlisi içerisinde 8 bin metrekare orman yapacağız. Burası Nilüfer’in çiçeği olacak” diye konuştu.

MUSTAFA ÖZDEMİR, “HER METREKARESİ ÇOK DEĞERLİ”

Projenin pazarlama ve satış süreçlerini yönetecek ve ofis olarak aldıkları Türkiye birincilikler ile Bursa’nın göğsünü kabartan Coldwell Banker Kristal Gayrimenkul’un Kurucu Ortağı Mustafa Özdemir, Bulvar Lotus’un; klasik ve modern mimariyi harmanlayan özel bir proje olduğunu dile getirdi. Bursa’nın gözde noktalarından Atabulvarı’nda Çevre Yolu’na yakınlığı ve ana arterlere ulaşım rahatlığı olacağını hatırlatan Mustafa Özdemir, konut sahiplerinin bulvarda yaşamanın avantajlarını

hissedeceğini ifade etti.  Bulvar Lotus’un kentsel dönüşüm algısını değiştireceğinin altını çizen Özdemir, projenin her metrekaresinin çok değerli olduğunu belirterek, gayrimenkul sektöründeki üstün başarılarına Bulvar Lotus gibi önemli bir karma projeyi eklemekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

RECEP ALTEPE, “İNSAN HAYATI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Deprem yıkmadan ve kendisi üzerimize yıkılmadan binaları yenilemek amacıyla yola çıktıklarını ifade eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, “Bugün güzel bir başlangıç yapıyoruz. Burada 312 daire, 26 blok vardı şimdi 13 blok olacak. Blok sayısı azalıyor. Yeşil alan artıyor. Emniyetli ve sağlıklı binalar inşaa ediliyor” dedi. Yenilenen proje ile site sakinlerinin burada gönül rahatlığı ile oturabileceğini ve deprem konusunda rahat olacağını anımsatan Başkan Altepe, “Bu projenin bir an önce açılışını yapmak istiyoruz.  Böyle güzel projeleri desteklemek bizlerin görevi. Bu eski binaların ne demiri yeterli, ne de betonu yeterli. Sürekli bir yıkılma tehlikesi ile karşı kaşıya. 99 depremindeki sahneleri görmek istemiyoruz” diye konuştu. 0,50 artı emsal artışının turizm sektöründe de teşvikler yaptıklarını ve bu vesileyle turizmin canlandığına dikkati çeken Altepe,” Oteller için yaptığımız teşvikler turizmimizi canlandırmak içindi. Konutlarda yapılan teşviklerin amacı ise insan hayatının korunması. Turizme sağladığımız desteği kentsel dönüşüme de verdik ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan da tam destek aldık. Bizler için Bursa çok önemli” diyerek sözlerini noktaladı.

Bursa İl Vaizi Mehmet Kutlay’ın yaptırdığı duaların ardından yıkım töreni başladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…