Home FOTO GALERİ 15 Temmuz’a özel program

15 Temmuz’a özel program

- Guncellenme Tarihi: 7 Temmuz 2017 14:21
6 min read
15 Temmuz’a özel program için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa Belediyesi tarafından ’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde düzenlenecek etkinlik takvimi belli oldu.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan,15 Temmuz darbe girişiminin birinci yıl dönümünde bir hafta sürecek özel bir anma etkinliğine ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

’15 Temmuz Destanı’ temalı programa ilişkin bilgiler veren Başkan Sadi Kurtulan, 10-15 Temmuz tarihleri arasında yapılacak çeşitli etkinliklerle hain darbe girişiminde demokrasi mücadelesi vererek hayatını kaybeden şehitlerin  anılacağını belirtti.

Tarihe geçen kahramanca mücadelenin hatırlatılması ve yaşatılmasını amaçladıklarını dile getiren Başkan Kurtulan, program ile ilgili şu bilgileri verdi;

” Etkinliklerimizi 10 Temmuz Pazartesi günü Adnan Menderes Meydanı’nda başlatacağız. İlk gün saat 21:00’da 15 Temmuz şahlanışının belgesel ve fotoğraf gösterimi sunulacak.  22.00’da ise Dursun Ali Erzincanlı’nın ilahi ve şiir dinletisine ev sahipliği yapacağız. 11 Temmuz’da ise darbe girişiminde tankın önüne yatarak hafızalar kazınan Metin Doğan’ın sohbeti ve sanatçı Ahmet Yenilmez’in şiir ve söyleşi etkinliği gerçekleştirilecek. Etkinliklerin 3. gününde Mesut Yavaş’ın tasavvuf dinletisini ve hemen ardından da meydanda şehitlerimiz için mevlid-i şerif programı düzenleyeceğiz. 13 Temmuz günündeki etkinliklerimiz ise İstanbul Milletvekili Metin Külünk’ün söyleşisi ile başlayacak. Aynı gün Mustafakemalpaşa Belediyesi Mehter Takımı ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’nın demokrasi konseri halkımızla buluşacak. Bir sonraki akşam ise Halit Tanrısever ile ilahiler ve TSM dinletisi sahnelenecek. 15 Temmuz akşamın da ise önce belediyemiz tarafından düzenlenen ‘İstikbal ve İstiklal Işığında 15 Temmuz’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini vereceğiz. Daha

sonra Osmangazi Belediyesi Halk Oyunları Grubu tarafından gösteriler sunulacak. Ayrıca  bu akşam Mustafakemalpaşa Belediye Korosu’nun  Kahramanlık Türküleri Konseri’ne ev sahipliği yapacak. Milletimizin kahramanlık öyküsünün yazıldığı 15 Temmuz’un son etkinliğinde ise tüm Türkiye’de olduğu gibi saat 00.13’te ‘Demokrasi Yürüyüşü’nü gerçekleştireceğiz. Ayrıca 15 Temmuz Milli İrade Destanı Fotoğraf Sergisi bir ay boyunca ziyaretçilere açık olacak. Tüm etkinlikler saat 21.00’da Adnan Menderes Meydanı’nda başlayacak.”

 

‘Gücümüz birliğimiz’

 

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından Mustafakemalpaşa’daki tüm kesimlerin tek yürek olduğunu ve son nöbete kadar  meydanları doldurduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Sadi Kurtulan; ”  Kökü dışarıda bir fitne şebekesi bu ülkenin daima asil evlatlarını kandırmak, kirli emellerine alet etmek için hep uğraşmıştır. Bunlara karşı sinesini siper eden bu milletin 15 Temmuz 2016’da dünyaya gösterdiği direniş bize şan ve şeref olarak yeter. Mustafakemalpaşa’da bu süreçte demokrasisine sahip çıkmış, ‘gücümüz birliğimizdir’ demiştir. Bu örnek birliktelik bundan sonrada sürecektir. 15 Temmuz hain darbe girişimin yıldönümünde gerçekleştireceğimiz etkinliklere tüm vatandaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…