Home GÜNCEL Ustalık belgesi olmayanlar dikkat !

Ustalık belgesi olmayanlar dikkat !

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2017 11:34
5 min read
Ustalık belgesi olmayanlar dikkat ! için yorumlar kapalı
0

Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, önceki gün yapılan basın toplantısında elinde ustalık belgesi olmayan veya iş yeri açma belgesi olup sınavlı belgesi olmayanlara 4 Eylül tarihine kadar ustalık belgesi başvurusunda bulunmalarını duyurdu.

Geçtiğimiz gün Mudanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nda düzenlenen basın toplantısında bugüne kadar elinde ustalık belgesi olmayan veya iş yeri açma belgesi olup sınavlı belgesi olmayanlar için yapılan yeni düzenlemeden bahsedildi. Ustalık belgesinin iş yeri açarken gerekli olan bir belge olduğunu belirten Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, ” Belgesi olmayanların iş yeri açmaları mümkün değildir. Ustalık belgeleri kapsam içi kapsam dışı olarak 2 ayrı belgedir. Kapsam içi belgeler çıraklık eğitim merkezlerinden, kalfalık ustalık belgeleri 3 ile 7 yıl arası bir eğitimden sonra verilmektedir. Kapsam dışı belgeler 2 aşamaları verilmektedir. İş yeri açılırken geçici iş yeri açma belgesi gerekmektedir. Bu belgeler oda sınav açılana kadar geçerlidir. Kalfalık ustalık sınavlarından sonra söz konusu kapsam içine girince veya yüksek okul şartı arandığında sınavlı belgeli esnafımıza çıraklık eğitim merkezlerinde hiç okula gitmeden denklik kurularak verilecektir. Bugüne kadar elinde ustalık belgesi olmayan veya iş yeri açma belgesi olup sınavlı belgesi olmayanlara mutlaka 4 Eylül tarihine kadar ustalık belgesi başvurusunda bulunmaları rica olunur. ” dedi.

Emir Ali Usta kapsam dışı örnek meslekleri sıraladı; Emlak komisyonculuğu, Hırdavatçı, Manikür-Pedikürcülük, Bilgi İşlem Yazılımcılığı, Kontrplak ve Kontrplaktan Eşya İmal ve Tamirciliği, Hafriyatçılık, Mahalli Gazetecilik, Zeytin ve Zeytinyağı İmalatçılığı, Her Türlü Ev Aleti Satıcılığı, Tüp gaz Satıcılığı, Bisiklet be Motosiklet Satıcılığı, Akvaryum Satıcılığı, Her Türlü Müzik Aleti Satıcılığı, Çeyizlik Eşya Satıcılığı, Simit, Poğaça, Çörek Satıcılığı, PCV ve Panjur Satıcılığı, Turşu ve Konserve Satıcılığı, Kahvecilik ve Çay Ocakları, Playstation İşletmeciliği, Disko, Gece Kulübü, Pavyon, Bar İşletmeciliği, Kafeterya İşletmeciliği, Kuş ve Evcil Hayvan Satıcılığı, Kır Kahvesi İşletmeciliği, Düğün Salonu İşletmeciliği, Gözlük Satıcılığı, Halı, Kilim Yıkama İşletmeciliği, Hamam, Kaplıca İşletmeciliği, Masaj Salonu İşletmeciliği, Eski Giyim Eşyalar Alım Satım, Manifaturacılık.

Ayrıca Odaya borcu bulunan Esnaf ve Sanatkarların muhasebe borçları dahil 7020 sayılı yasa gereği 31/07/2017 tarihine kadar borçlarını yapılandırmalarını isteyen Esnaf Teşkilatları Başkanı Emir Ali Usta, aksi halde esnaf odası hizmet alımında sistem faaliyet belgesi dahil hiçbir işleme cevaz verilmeyeceğini açıkladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In GÜNCEL
Comments are closed.

Benzer Haberler

Yıldırım’da İlkokullu Sporcular Ödüllendirildi

Yıldırım Belediyesi, Okul Sporları İlçe Şenlikleri ilkokul kademesinde ilçedeki 39 okuldan…