Home FOTO GALERİ Bozağaç’ta güreş şenliği

Bozağaç’ta güreş şenliği

- Guncellenme Tarihi: 6 Temmuz 2017 14:51
5 min read
Bozağaç’ta güreş şenliği için yorumlar kapalı
0

Mustafakemalpaşa’da büyük ilgi gören yağlı güreş müsabakalarının dördüncüsü Sincan Sarnıç Mahallesi’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Yalıntaş, Kabulbaba ve Alpagut’un ardından sezonun son mahalli güreşleri Sincan Sarnıç Mahallesi’nin ev sahipliğinde Bozağaç Yaylası’nda yapıldı.

Bu sezon ikincisi düzenlenen güreşlerde 13 boyda 230 güreşçi kispet giydi.

Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ve Güreş Ağası Menderes Özen güreş severlerin heyecanla takip ettiği şampiyonada halkı ve güreşçileri selamladı.

Peşrevleriyle er meydanına çıkan pehlivanlara seyirciler sevgi gösterilerinde bulunurken cazgırların okudukları manilerde güreşlere renk kattı.

  1. Sincan Sarnıç (Alibeyköy) Yağlı Güreşleri’nin finalinde Kadir Engin ve Cengiz Zengin’in başpehlivanlık unvanı için karşı karşıya geldiği son müsabaka nefesleri kesti.

İki pehlivanın el bağladığı final, büyük heyecana sahne oldu. Sıcak havaya rağmen hareketli bir oyun çıkaran Balıkesirli güreşçi Kadir Engin güreşlerin başpehlivanlığını kazandı.

Yapılan açık arttırmada ise 2018 yılı güreş ağalığını 25 bin TL’ye iş adamı Ozan İnci kazandı.

Mustafakemalpaşa’nın ata sporu güreşe sahip çıktığını söyleyen Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, 10 yıl aradan sonra tekrar başlayan Sincan Sarnıç Güreşleri’nin bunun en güzel örneği olduğunu belirtti.

Başkan Kurtulan ; “ Ata sporumuz olan yağlı güreş yüzyıllara dayanan kültürel bir değer. Bu mirasa hepimiz sahip çıkmalıyız. Güreşlere emeği geçen Sincan Sarnıç Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fehmi Aydın’ı, güreş ağası Menderes Özen’i ve muhtar Süleyman Tosun’u kutluyorum. Bu güzel birlikteliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesini diliyorum. Bu coşkuya bizlerde destek olacağız. Dereceye giren

sporcularımızı kutluyorum. Bu etkinliğe geçmişten bugüne emeği geçenlere ve atalarına layık bir şekilde sportmence mücadele eden pehlivanlarımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

Güreş ağası Menderes Özen ise 130 yıllık bir tarihi olan güreşleri 10 yıl aradan sonra tekrar canlandırdıklarını söyledi.

Özen; “ Amacımız kültürümüzün parçası olan güreşi yaşatmak ve geleceğe aktarmak. Her yıl daha büyük bir katılımla er meydanında buluşmaya devam edeceğiz ” dedi.

Katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulan güreşlerde boylarında dereceye girenlere protokol tarafından kupa ve madalyaları verildi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …