Home FOTO GALERİ BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN TEMASLAR HIZLANDI

BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN TEMASLAR HIZLANDI

- Guncellenme Tarihi: 30 Haziran 2017 14:13
4 min read
BALKANTÜRK TİCARET MERKEZİ İÇİN TEMASLAR HIZLANDI için yorumlar kapalı
0
  • BALKANTÜRKSİAD’IN İKİNCİ ANKARA SEFERİ

BURSA – Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) Yönetim Kurulu Üyeleri Ankara temaslarını sürdürüyor.

BALKANTÜRKSİAD, yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için Ankara ziyaretlerine devam ediyor.

Ziyaret programının ilk bölümünde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu başta olmak üzere, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ziyaret eden heyet, bu kez de TC. Ekonomi Bakanlığı’nda çeşitli görüşmeler yaptı.

T.C. Ekonomi Bakanlığı ziyaretindeki heyette BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, Başkan Yardımcıları İskender İskenderoğlu ile Fatih Şakir ve Yönetim Kurulu Üyesi Cömert Kayıra yer aldı.

  1. Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ve TC. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tarık Sönmez ile bir araya gelen heyet ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesi için fikir alışverişinde bulundu.

Ziyareti değerlendiren BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, “Balkantürk Ticaret Merkezi projemiz için çalışmalarımızı hızlandırıyoruz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay başta olmak üzere UİB ve diğer STK’ların da desteğini alarak hep birlikte bu projeyi hayata geçirmeye çalışacağız. Bu kapsamda daha önce bir Ankara ziyaretimiz olmuş ve oldukça verimli geçmişti. Bu kez de Ekonomi Bakanlığımızda çeşitli temaslarda bulunarak projeyi genişletmeye çalışıyoruz. Hep birlikte çalışıp somut öneriler hazırlayarak projemizi bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Tunakan, “Ülkemizin hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşması konusunda bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Bu hedefe Balkanları da ortak edebilmek, iş adamlarımıza yeni ihracat kapıları açabilmek ve Balkan coğrafyasını da hareketlendirmek amacıyla ‘Balkantürk Ticaret Merkezi’ projesini hayata geçirme arzusundayız” diyerek sözlerini tamamladı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…