Home FOTO GALERİ MÜSİAD ÜYELERİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU…

MÜSİAD ÜYELERİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU…

- Guncellenme Tarihi: 26 Haziran 2017 16:30
5 min read
MÜSİAD ÜYELERİ BAYRAMLAŞMA TÖRENİNDE BULUŞTU… için yorumlar kapalı
0

EFKAN ALA: “İSLAM COĞRAFYASI BAYRAMI YAŞAYAMIYOR”

BURSA – Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi üyeleri, geleneksel bayramlaşma töreninde bir araya geldi.

MÜSİAD Bursa Hizmet Binasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine; İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, AK Parti Bursa Milletvekilleri; Bennur Karaburun, Muhammet Müfit Aydın, Osman Mesten, Zekeriya Birkan, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve çok sayıda MÜSİAD üyesi iş adamı katıldı.

“Sıkıntıların üstesinden geleceğiz”

Ramazan Bayramı’nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini temenni ederek başlayan MÜSİAD Bursa Şubesi Başkan Vekili Nihat Alpay, “Birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Çünkü oldukça önemli bir coğrafyadayız. Huzurumuzu ve birliğimizi bozmaya gayret eden iç ve dış mihraklar, her daim çalışmalarını sürdürüyor. Fakat milletimizin feraseti ve Yüce Allah’ın yardımıyla içeride ve dışarıda oluşturulan bu sıkıntıların da üstesinden geleceğiz” şeklinde konuştu.

MÜSİAD’ın yeni Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile önümüzdeki dönemde hayırlı ve verimli çalışmalar yürütmeye devam edeceğini dile getiren Nihat Alpay, MÜSİAD Bursa Şubesi’nin de genel merkezin vizyonunu Bursa’ya yansıtacak çalışmalar ve projeleri hayata geçireceğini söyledi.

“İslam coğrafyası bayramı yaşayamıyor”

İslam coğrafyasında yaşanan sıkıntıların kaygı ve üzüntü verici olduğunu kaydeden İç İşleri Eski Bakanı Efkan Ala ise, “Bugün İslam coğrafyasının bayram yapabildiğini söylemek maalesef çok zor. Çok sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Yaklaşık bin 500 yıl süresince inisiyatif almış bir dinin mensupları olarak, son 5 yılda olumsuzlukların ciddi bir boyuta gelmiş olmasından büyük hicap duyuyoruz. Coğrafyamızın ve tarihimizin çok az rastladığı, büyük çöküşler yaşıyoruz. Bir ülke yok oldu, bir başka ülke ise yok olmanın eşiğinde, diğerleri de nefes alamıyor. Coğrafyamız bu denli sıkıntılar yaşarken, Türkiye nefes almayı başarabilen bir ülke olarak kendini konumlandırıyor. Bu bakımdan ülke olarak sürekli kendimize bir takım sorumluluklar yüklüyor, sorular soruyor ve hedefler koyuyoruz. Bu hedeflere ulaşmak yalnızca bizler için değil, bu sıkıntıları yaşayan İslam coğrafyası için de büyük önem arz ediyor” diye konuştu.

MÜSİAD’ın Türkiye’nin geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılar karşısında dik duruş gösterebilen ender kurumlardan biri olduğunu belirten Efkan Ala, Türkiye’nin 28 Şubat dönemlerini atlatabilmesinde MÜSİAD’ın kilit rol oynadığını da dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…