Home FOTO GALERİ HEDEF 1 MİLYON TURİST

HEDEF 1 MİLYON TURİST

- Guncellenme Tarihi: 22 Haziran 2017 14:09
4 min read
HEDEF 1 MİLYON TURİST için yorumlar kapalı
0

Bursa Valisi İzzettin Küçük Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha’yı Bursa Valiliği Tarihi Heykel Hizmet Binası’nda bulunan Makamında ağırladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bursa Valisi İzzettin Küçük; ”Ukrayna kültürel anlamda birçok ortak noktamızın bulunduğu bir ülke. Aynı zamanda Karadeniz bizleri birbirimize komşu kılıyor. Geçmişten beri süre gelen sıcak ilişkilerimiz son yıllarda daha da ivme kazandı. Geçtiğimiz günlerde imzalanan protokol ile Türkiye’de 1 milyon Ukrayna Vatandaşını ağırlayacak olmak gurur verici. Bu ilişkileri ekonomik alandaki anlaşma ve ilişkilerle perçinlemek iki ülkenin de menfaatine olacaktır. Bursa Ukrayna Fahri Konsolosu Görkem Şahsuvar Bey’e de önemli görevler düşmekte. Bir hafta sonra açılışı planlanan Fahri Konsolosluk ve “Ukrayna’dan 50 İcat” isimli sergi sayesinde Ukrayna’nın Bursa’da kültürel manada tanıtımı sağlanacaktır. Ayrıca ekonomik ve kültürel bağlarımızın kuvvetlenmesi adına iş adamlarımızın karşılıklı ziyaretleri konusunda her türlü desteği vermeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Andrii Sybıha ise; “Bizleri kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bu görüşme bizler için bir şereftir. Son dönemde Ukrayna ve Türkiye arasındaki stratejik ortaklık olumlu yönde ilerleme kaydetti. İki ülke arasındaki ticari ilişkiler bu yıl yüzde 25’lik bir artış gösterdi. Turizm manasındaki iyi giden ilişkilerimiz son dönemde imzalanan pasaportsuz seyahat anlaşması ile çok daha iyi bir konuma gelecektir. Bursa’da bir hafta sonra resmi açılışını yapacağımız fahri konsolosluğumuz sayesinde Ukrayna’daki iş dünyasının Bursa iş dünyasıyla tanışması ve sanayi alanında yeni ortaklıkların gerçekleşmesi sağlanacaktır.”dedi.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Bursa Ukrayna Fahri Konsolosu Görkem Şahsuvar’ın da katılım sağladığı ziyaret, heyetlerin karşılıklı görüşmeleri ile son buldu.​

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

İnegöl Artık Bu Merkezden 7/24 İzlenecek

İnegöl Belediyesi’nin hayata geçirdiği İzleme ve Değerlendirme Merkezi açıldı. İlk olarak …