Home FOTO GALERİ Yolçatı’ya halı saha ve sosyal tesis

Yolçatı’ya halı saha ve sosyal tesis

- Guncellenme Tarihi: 18 Haziran 2017 16:47
7 min read
Yolçatı’ya halı saha ve sosyal tesis için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi “Her mahalleye bir halı saha” projesi kapsamında Yolçatı Mahallesi’ne de halı saha ve sosyal tesis kazandırdı. Açılışı yapan Başkan Bozbey, “Gençlerimizin bu halı sahada, sporun oluşturduğu kardeşlik iklimini yaşama geçireceklerine inanıyorum” dedi.

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Başkan Burada” projesi kapsamında makamını taşıdığı Yolçatı Mahallesi’nde, önemli bir ihtiyaca cevap verecek tesisin açılışını gerçekleştirdi. Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Yolçatı Halı Saha ve Sosyal Tesisi törenle halkın hizmetine sunuldu. Özellikle çocukların ve mahalle halkının büyük ilgi gösterdiği açılış törenine Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri ve Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları da katıldı.

Spor kenti Nilüfer’de tüm mahalleleri, spor alanları ve sosyal tesislere kavuşturma hedefinde olduklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Her mahalleye bir halı saha projemiz kapsamında bugün, yepyeni bir tesisimizi daha kentimize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Bugün itibariyle 64 mahallemizin 54’ünde halı sahamız var. Biz sporun her dalını desteklerken, özellikle mahallelerimizde gençlerimizin kötü alışkanlıklar yerine sporla ilgilenmelerini sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca amatör sporları da destekleyerek güçlendirmek istiyoruz. Bu hedefimize adım adım yaklaşıyoruz” dedi.

BOZBEY: KARDEŞLİK İKLİMİ YAŞAMA GEÇECEK

Yapılan tesisleri koruyup sahip çıkmanın bölge insanının görevi olduğunu ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Amacımız, kentimizde yaşayan her yaş grubundan vatandaşımızın, sporu, yaşamlarının bir parçası haline getirmeleridir. Bu amaç doğrultusunda, Nilüfer’de faaliyet gösteren spor kulüplerimizle ortak çalışmalar yapıyoruz. Spor kulüplerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Yolçatı Mahallesi’ndeki gençlerimizin, bu halı sahada, sporun oluşturduğu kardeşlik iklimini yaşama geçireceklerine inanıyorum” dedi.

Bin 800 metrekare halı sahaya sahip bu tesisin,  kafeteryası, soyunma odası, duşları ve idari bölümüyle son derece modern bir yapıya sahip olduğuna da dikkat çeken Başkan Bozbey, Yolçatı Spor Kulübü’nün saha ve sosyal tesisi kullanacağını da sözlerine ekledi.

Mahalleye kazandırılan tesisin, özellikle gençlerin daha çok spor yapmalarına olanak sağlayacağını ifade eden Yolçatı

Mahalle Muhtarı Yılmaz Uludağ da Başkan Mustafa Bozbey ve projenin hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, çocuklarla birlikte tesisin açılışını yaptı.

Bozbey, top hediye ettiği çocuklarla açılışın ardından halı sahada kısa süre futbol oynayarak coşkularına ortak oldu.

YOLÇATI’DA KAÇAĞA TAVİZ YOK

Başkan Mustafa Bozbey, Yolçatı’ya taşıdığı Başkan Burada karavanında vatandaşlarla da bir araya gelerek sorunları dinledi. Mahalle Muhtarı Yılmaz Uludağ ile de karavandaki makamında görüşen Bozbey, mahallenin ihtiyaçları ile ilgili bilgi aldı. Uludağ, mahalleye yapılan çalışmalar için Başkan Mustafa Bozbey’e teşekkür etti. Okul sıkıntısı bulunduğuna işaret eden Muhtar Uludağ, 700’ü aşkın öğrenciyle eğitimin öğretimde sorunlar yaşadıklarını belirtti.

Nüfusu sürekli artan Yolçatı’nın geleceğe planlı taşınması için bölgede imar planlaması olduğunu söyleyen Bozbey de, “Şuyulandırma çalışmalarımız devam ediyor. Çalışmalar tamamlandığında Yolçatı farklı bir kimliğe kavuşacak. Bölgede kaçak yapılaşmaya asla iznimiz yok. Daha önce olduğu gibi kaçak yapılarla ilgili yıkımlar devam edecek. İmar çalışmalarının ardından bölgede meydan düzenlemesi ve sosyal projelerimiz hayata geçecek” dedi. Başkan Bozbey bölgedeki okul sıkıntısının giderilmesi için de yetkili kurumlarla görüşerek çözüm arayışında olacaklarını belirtti.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …