Home FOTO GALERİ Osmangazi Zabıta Göz Açtırmıyor

Osmangazi Zabıta Göz Açtırmıyor

- Guncellenme Tarihi: 18 Haziran 2017 17:34
3 min read
Osmangazi Zabıta Göz Açtırmıyor için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazi’de Gıda Sağlığı ve Hijyeninden Taviz Yok

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, yaptığı sıkı denetimlerle insan sağlığını tehdit eden gıda imalatı ve satışı yapanlara göz açtırmıyor. İhbar üzerine Gülbahçe Mahallesi’nde sucuk ve bal satışı yapıldığı iddia edilen depoya giden ekipler, tarihi geçmiş bal ve diğer ürünleri imha ederek, işletme sahibine de cezai işlem uyguladı.

Ramazan Ayı ve yaklaşan bayram öncesi fırın, tatlı imalathanesi ve gıda satış noktalarına yönelik denetimlerini artıran Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, her gün 8 bölgede ortalama 70 noktaya denetim gerçekleştiriyor. Merdiven altı imalat ve usulsüz satış yaptığı tespit edilen kişi ve kurumlar hakkında da gerekli cezalar yazılıyor.

Bir ihbar üzerine Gülbahçe Mahallesi’nde bir depoya giden ekipler, İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda Sağlığı denetim ekipleri ile birlikte yaptıkları denetimde tespit ettikleri tarihi geçmiş ürünleri imha ederken, iş yeri sahibine de ceza kesti. Osmangazi’de halkın sağlığı ile oynanmasına kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Vatandaşımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Zabıta Müdürlüğümüz’e bağlı ekipler, başta gıda olmak üzere tüm işletmelere yönelik ruhsat, üretim izin belgesi, gıda sağlığı ve hijyen gibi konularda her gün düzenli şekilde denetim gerçekleştirmektedir. Yapılan denetimlerde, insan sağlığını tehdit eden ya da hileli ürün sattığı belirlenen işletme ve sahipleri hakkında gerekli yasal işlemler anında yapılıyor. Gıda başta olmak üzere her türlü imalat ve satışyapan esnaf ve vatandaşımızı kaçak ve hileli mal üretip satmamaları konusunda bir kez daha uyarmak istiyorum. Halkımıza da, bu tür kişi ya da işletmeleri derhal bize bildirmelerini istiyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bursa PERDER’de Yeniden Haşim Kılıç Dönemi

Bursa PERDER’in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden …