Home FOTO GALERİ BATISİAD gençleri hedefliyor!

BATISİAD gençleri hedefliyor!

- Guncellenme Tarihi: 18 Haziran 2017 17:05
8 min read
BATISİAD gençleri hedefliyor! için yorumlar kapalı
0

BATI TRAKYALI İŞ ADAMLARI İFTARDA BULUŞTU.

 

BATISİAD İLK İFTARINI DÜZENLEDİ…

 

BURSA – Bursa’nın genç sivil toplum kuruluşlarından olan Batı Trakya Yönetici ve Sanayici İşadamları Derneği (BATISİAD) ilk iftarını düzenledi.

 

Sukaypark’ta gerçekleştirilen iftar programına Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif İle sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda BATISİAD üyesi katıldı.

 

Selamlama konuşması için söz alan BATİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Er, Ramazan ayını kutlayarak, düzenledikleri iftar programıyla birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergilediklerini söyledi.

 

Ahmet Er: “Ülkemiz Yeniden Ekonomiye Odaklandı”

 

Geçtiğimiz günlerde açıklanan yılın ilk çeyreğindeki büyüme rakamları hakkında konuşan Ahmet Er, açıklanan yüzde 5’lik büyüme oranının, Türkiye ekonomisinin dinamik bir yapıya sahip olduğunun göstergesi olduğunu söyledi.

 

Referandum sürecinin sona ermesinin ardından Türkiye’nin yeniden ekonomiye odaklandığının altını çizen Er sözlerine şöyle devam etti, “Belirsizlik ortamının sona ermesinin ardından ihracatın arttırılması ve istihdamın geliştirilmesi için iş dünyasına yapılan teşvikler ekonominin genelini tekrar harekete geçirdi. Uludağ İhracatçı Birliklerinden Mayıs Ayı içinde yapılan ihracat yüzde 26 artarak aylık 2 milyar 600 milyon dolara çıktı.”

 

Yerli araç için desteğe varız

 

Yerli otomobilin konusunda İnegöl’ün TOBB’a başvurarak, üretimin İnegöl’de yapılmasının talep edildiğini hatırlatan Er, “Hepimiz farklı markalarda araçlar kullanıyoruz. Lakin bir yerli markamız yok, olmadı, olamadı. Bugün ortam müsait. Cumhurbaşkanımızın TOBB’da yaptığı çağrı çok yerinde idi. Biz Devrim’i yaptığımızda Güney Kore’nin hiçbir şeyi yoktu. Şimdi kaç tane markası var? İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın, yerli otomobilin İnegöl’de yapılmasına ilişkin bir takım girişimleri var. İnşallah Türkiye’nin yerli otomobili üretimin başkenti Bursa’da yapılacaktır. Bu noktada bizler de elini taşın altına koyanların destekçisiyiz. Araç üretilsin bu aracı ilk alanlardan birisi ben olurum. İnşallah bunu yakın zamanda göreceğiz” dedi.

 

BATISİAD Gençlerin Önünü Açacak

 

Gelecek aylarda olağan genel kurul düzenleyeceklerini söyleyen Ahmet Er, bu genel kurulla beraber gençleri de yönetimde sorumluluk sahibi olmaya teşvik edeceklerini ifade etti. Er, “Gençler bizim geleceğimiz, onlarında bu camiayı sahiplenmelerini ve bize dinamizm katmalarını arzuluyoruz. Gerçekleştireceğimiz olağan genel kurulumuzla beraber aramızda daha fazla genç arkadaşlarımızı görmek istiyoruz” dedi

 

İftar programına katılan Osmangazi Belediye Başkan Vekili Ünal Aksoy da, “Burada yeni yüzler, yeni arkadaşlar var. Ben de hemşerilerimle tanışmaktan heyecan duyuyorum. Kitle iletişim araçları sayesinde dünya ticareti inanılmaz bir hal aldı. Şuanda elimizde olan cep telefonlarıyla muazzam

Birbirimizin bir hemşeri statüsü altında birbirimizin iş faaliyet alanını ne kadar çok biliyorsak o kadar çok önce birbirimize sonra milli ekonomiye katkısı olacağımız kanaatindeyim. Bu vesileyle BATISİAD organizasyonunun uzun vadede önce önemli faydalar sağlayacağını umuyorum” dedi.

 

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşad Hasanoğlu ise, “Ramazan ayının ortasına geldik ve Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin, Ramazan’ımız mübarek olsun. Allah bizi inşallah bayrama kavuşturmayı nasip etsin” diye konuştu.

 

BTTDD Bursa Şubesi’nin faaliyetlerinin devam ettiğini söyleyen BTTDD Bursa Şubesi Başkanı Dr. Ali Emin Latif de,  “Osmangazi ve Nilüfer’de BTTDD’yi tanıtmak için stantlarımızı açtık. Burada BTTDD tanıtımı yapıyor ve ufak da olsa bir gelir sağlıyoruz. Nilüfer ve Osmangazi belediyelerine buradan teşekkür ediyorum. Bu etkinlik Ramazan boyunca devam edecek ve buna katılımlarınızı bekliyoruz” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…