Home FOTO GALERİ EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ GAZETECİ GÖRÜNÜMLÜ MİLİTANLARA PABUÇ BIRAKMADI

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ GAZETECİ GÖRÜNÜMLÜ MİLİTANLARA PABUÇ BIRAKMADI

- Guncellenme Tarihi: 16 Haziran 2017 13:19
11 min read
EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ GAZETECİ GÖRÜNÜMLÜ MİLİTANLARA PABUÇ BIRAKMADI için yorumlar kapalı
0

EĞİTİM-BİR-SEN BURSA 1 NOLU ŞUBESİ OKUL MÜDİRESİNE SAHİP ÇIKARAK YANINDA OLDUĞUNU GÖSTERDİ

–          NUMAN ŞEKER: “YAPILMAK İSTENEN TAMAMEN PROVOKASYONDAN İBARET”

–          ŞEKER: “MİLLETİN DERTLERİYLE İLGİLENMEYEN BAZI VEKİLLER SORU ÖNERGESİ İLE PROVOKASYONU DEVAM ETTİRMENİN DERDİNDE”

BURSA- Bursa Anadolu Kız Lisesi Okul Müdürü Zehra Özbek’e kamuoyunda bazı radikal çevreler tarafından yapılan linç girişimini Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, okul bahçesinde düzenlediği basın açıklaması ile kınadı. Her zaman hakkın ve haklının dimdik duran bir teşkilat olduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Ellerine kalem alıp bunu silah gibi kullanan ve ‘bu daha başlangıç, hesap soracağız’ tarzı yaklaşımlarla arkadaşlarımızı tehdit edenlere pabuç bırakmayacağız” dedi.

 

Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şubesi, Bursa Anadolu Kız Lisesi bahçesinde düzenlendiği basın açıklaması ile Okul Müdürü Zehra Özbek’in yanında yer aldığını gösterdi. Basın açıklamasına sendika üyelerinin yanı sıra okul müdürleri ve öğretmenler yoğun katılım gösterdi. Eğitim iş kolunda örgütlenmiş 420 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük eğitim sendikası olarak en önemli hedeflerinin okullarda başarının artırılmasının yanında huzur ve barışın sağlanmasına büyük önem verdiklerinin altını çizen Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Numan Şeker, “Bursa’mızın köklü eğitim kurumlarından Bursa Anadolu Kız Lisesinde geleneksel olarak her yıl Mayıs ayının son Pazar günü yapılan Mantı Günü bu sene Ramazan ayına denk gelmiştir.  Bu nedenle okul müdiresi okul aile birliği ve mezunlar derneği ile yaptığı istişareler sonucunda ve birlikte aldıkları kararla Mantı Günü’nü iftar programı şeklinde tertiplemişler. Amacı üzüm yemek olmayan bağcı dövücüler; bunu fırsat bilerek, masum öğrencileri de kullanmak suretiyle ortamı provoke etmiş.  Maalesef bu provokasyona, görevi elindeki kalemle halkı doğru bilgilendirmek olan ama bu kalemi araştırmadan soruşturmadan silah gibi kullanan gazeteci görünümlü militanlar da katılmıştır” diye konuştu.

 

“MİLLETİN DEĞERLERİNE KARŞI BİR PROVOKASYON”

Milletin değerlerini zorbalıkla yasaklamaya alışmış olan zihniyetin mensupları kendilerini burada bir kez daha gösterdiğini ifade eden Başkan Numan Şeker, “Bir öğrencinin asla sahip olamayacağı bilgilerle dolu sözde ‘Öğrenci Mektubu’ ile başlatılan linç süreci yine sözde gazetecilerin yazdığı yazılarla devam etmiş ve milletin, sıkıntılarını çözmek üzere seçip meclise gönderdiği ve fakat asla milletin dertleriyle ilgilenmeyen ama nerede milletin değerlerine karşı bir provokasyon olsa orada bitiveren milletvekillerinin soru önergesi ile devam ettirilmiştir” diyerek, şöyle devam etti: “Ellerinden kayıp gittiğini düşündükleri sadist iktidar alışkanlıklarını bu güzide kurumumuzda yine milletin değerlerini aşağılayarak ‘iftar da neyin nesiymiş’ ve ‘bize ne sizin Kuran’ınızdan’ gibi söylemlerle ortaya koymuşlardır. Bu durum ve bu söylemler bu güruhun niyetinin üzüm yemek değil; bağcı dövmek olduğu açıkça ortadır.” Yazdıkları yazılarda sorular soranların, asıl soruları ve karın ağrılarını saklayamadıklarına işaret eden Numan Şeker, “İyi niyetle sorulmuş ve okul idaresi tarafından cevaplanabilecek soruların sonuna okulun teneffüs zili, okulda lokma döktürülüp döktürülmediği, Kuran-ı Kerim okutulup okutulmadığı, Kutlu Doğum Haftası’nın kutlanılıp kutlanılmadığı gibi soruların konulması niyetleri ayan beyan ortaya koymaktadır.”

 

“O GECE ORADA AÇ KALAN HİÇBİR ÖĞRENCİ OLMADI”

İftar organizasyonunda öğrencilerin aç kaldığı şeklinde ifadelere de açıklık getiren Başkan Şeker, şunları kaydetti: “İftarda elde olmayan küçük aksaklıkları,  habbeyi kubbe yapma anlayışı ve Okul Müdiresi Zehra Özbek’e karşı oluşturulan ideolojik yaklaşımlar nedeniyle büyütenler; öğrencilerin kantinde yemek yemesinden dem vurarak ‘aç kaldıklarını’ iddia etmektedirler. Halbuki o gece orada aç kalan hiçbir öğrenci olmadığı gibi bu iddia sahipleri, necip milletimizin misafirperverlik ilkesinden de bihaber olduklarını da ortaya koymuşlardır. Bizim medeniyetimizde misafir başköşeye oturtulur ve gerekirse onun doyması için ev sahibi aç kalmayı da göze alır. Okul idaresinin öğrencileri kantine almalarının tek sebebi de katılımcı sayısının fazla oluşu ve bizler ev sahibiyiz anlayışıdır. Kaldı ki sözde gazeteci ve borazanlarının iddia etiği gibi aç kalan bir öğrenci de yoktur.”

 

“BUGÜN DE HAKLININ YANINDA, HAKSIZIN KARŞISINDAYIZ”

Yaşanan meselenin birilerinin ideolojik huzursuzluk, saplantı ve rahatsızlıklarından kaynaklandığının bilincinde olduklarının altını çizen Şeker, “Okullarımızda yaşanan her türlü sorunun çözümü için raporlar hazırlayan, çözüm önerileri ve teklifler üreten bir sendikayız. Hangi okulda olursa olsun bir sorun varsa çözümün bir parçası olacağımızı, haksızlık ve yanlış yapan üyemiz de olsa onun yanında asla yer almayacağımızı bir kez daha belirtiyoruz. Onun için bugün burada yaşanan meselenin özünde birilerinin ideolojik huzursuzluk, saplantı ve rahatsızlıklarından kaynaklandığını çok iyi biliyoruz” diyerek, sözlerini şu cümlelerle noktaladı: “Bu bağlamda da her zaman hakkın ve haklının yanında dimdik duran bir teşkilat olarak; bugün de haklının yanında, haksızın karşısında dimdik duruyoruz. Ellerine kalem alıp bunu silah gibi kullanan ve ‘bu daha başlangıç’ ‘hesap soracağız’ tarzı yaklaşımlarla arkadaşlarımızı tehdit edenlere de pabuç bırakmayacağımızı buradan ifade ediyoruz.”

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…