Home FOTO GALERİ Kosova’da Kardeşlik İftarı

Kosova’da Kardeşlik İftarı

- Guncellenme Tarihi: 15 Haziran 2017 13:28
3 min read
Kosova’da Kardeşlik İftarı için yorumlar kapalı
0
  • Osmangazi Belediyesi’nin İftar Çadırı Kosova’da Kuruldu
  • Bursalı ve Kosovalı Vatandaşlar Aynı Sofrada Buluştu
  • Dündar: “Yüzyıllar Önce Atılan Kardeşlik Bağlarını Yaşatıyoruz”

 

Osmangazi Belediyesi, Kosova’nın Priştine kentinde düzenlediği iftar yemeği ile binlerce insanı aynı sofra etrafında buluşturdu.

 

Osmangazi Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Balkanlar’da iftar sofraları kurmaya devam ediyor. Priştine Meydanı’nda kurulan çadırda verilen iftar yemeğine Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın yanı Bursa Başsavcı Vekili Sinan Sezer, Osmangazi İlçe Jandarma Komutanı Aşkın Bozkurt, AK Parti 22. Dönem Milletvekili Hayrettin Çakmak ile belediye meclis üyeleri katıldı. Kurulan iftar çadırında bir araya gelen binlerce kişi, Ramazan’ın bereketini aynı sofrada paylaştı.

 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Kosova’da kurulan gönül sofrasında binlerce kişi ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Bursa’dan Kosova’ya gelerek yüzyıllar önce atılan kardeşlik bağlarını bugün de yaşatılmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum.

Osmangazi Belediyesi olarak Kosova’yı ve Kosovalı vatandaşlarımızı unutmamak için 13 yıldır bu topraklara geliyoruz. Biz kardeşiz, Müslümanız ve tarihten gelen ortak bağlarımız var. Bu yıl 13.’sünü düzenlediğimiz  anma programı ile 1. Murad Hüdavendigar’ın türbesinde dua edeceğiz. Duamız, tarihte olduğu gibi bizlerin kardeşçe yaşaması,

bölgemizde ve tüm dünyada barışın hakim olması için olacaktır” diye konuştu.

İftar programında, her yaştan Kosovalı ve Bursalı vatandaş aynı sofrada buluştu. Vatandaşlar, edilen duaların ardından orucunu açtı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

CW Enerji, Savunma Sanayisine Ürün Geliştiriyor

CW Enerji, savunma sanayinin ihtiyacı olan enerjiye köklü çözümler sunmaya devam ediyor. G…