Home FOTO GALERİ ‘DİRENİŞ KARATAY’ FİLMİNİN AHİ EVRAN’I FİKRET KUŞKAN,ve GENÇ OYUNCU ALPEREN DUYMAZ FİLM İÇİN YOĞUN TEMPODA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

‘DİRENİŞ KARATAY’ FİLMİNİN AHİ EVRAN’I FİKRET KUŞKAN,ve GENÇ OYUNCU ALPEREN DUYMAZ FİLM İÇİN YOĞUN TEMPODA ÇALIŞMALARA BAŞLADI

- Guncellenme Tarihi: 15 Haziran 2017 13:22
2 min read
‘DİRENİŞ KARATAY’ FİLMİNİN AHİ EVRAN’I FİKRET KUŞKAN,ve GENÇ OYUNCU ALPEREN DUYMAZ FİLM İÇİN YOĞUN TEMPODA ÇALIŞMALARA BAŞLADI için yorumlar kapalı
0

Selçuklu Devleti dönemine ait ilk yapım olan Direniş Karatay filminin kadrosuna Ahi Evran rolü ile Fikret Kuşkan ve Kutay rolü ile de genç oyuncu Alperen Duymaz  dahil oldu.

Usta oyuncu Fikret Kuşkan Ahi Evran rolü için çekimler öncesi at binme, kılıç kullanma ve ok atma dersleri için kolları sıvadı. Kuşkan, filmin aksiyon sahneleri için sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Filmde Karatay’ın (Mehmet Aslantuğ) oğlunu canlandıracak olan genç ve yetenekli oyuncu Alperen Duymaz da kılıç eğitimi ve at binme dersleri ile Kutay karakteri için rolüne hazırlanmaya başladı. Filmin sadece başrol oyuncularının değil tüm kadrosunun İstanbul’da almaya başladığı bu eğitimler çekimler süresince Konya’da da devam edecek.

Yapımını ilk kez bir üniversitenin üstelendiği ve tarihin en önemli savaşlarından Kösedağ Savaşı’nın da konu edildiği bu muhteşem Selçuklu filmi için Konya’da özel bir plato inşa edildi. Karatay’ı Mehmet Aslantuğ’un Ahi Evran’ı Fikret Kuşkan’ın canlandıracağı filmin çekimleri Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek.

“Direniş Karatay” filmi, aynı adı taşıyan kitabın yazarı Selman Kayabaşı tarafından senaryolaştırıldı ve yönetmenliğini Selahattin Sancaklı üstleniyor. Yapımı Konya Karatay Üniversitesi’ne ait olan filmin yapımcılığı ise Ertuğrul Fındık ve Selman Kayabaşı tarafından yürütülecek.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Bayram Tatilinde Hava Yolunda Rekor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bayram tatilini kapsayan 5-14 Nisan tarih…