Home FOTO GALERİ BURSA DERİ OSB’DE HEDEF ANA MERKEZ OLMAK

BURSA DERİ OSB’DE HEDEF ANA MERKEZ OLMAK

- Guncellenme Tarihi: 15 Haziran 2017 12:57
7 min read
BURSA DERİ OSB’DE HEDEF ANA MERKEZ OLMAK için yorumlar kapalı
0

Bursa İhtisas Deri OSB, düzenlediği iftar programı ile şehrin dinamikleri ile deri sanayicilerini bir araya getirdi.

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Vali Yardımcıları İbrahim Avcı, Nevzat Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Oğuzhan Rızvalı, resmi kurum, Siyasi partiler ve STK’lar ile OSB’lerin temsilcileri iftar programında Deri OSB üyeleri, çalışanlar ve sanayicilerle buluştu.

Programda ilk olarak protokol üyeleriyle beraber Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulunu ziyaret eden Bursa Valisi İzzettin Küçük, iftar programında yaptığı konuşmasında Akçalar ve Yenice Islah Organize Sanayi Bölgelerinin gerçek OSB statüsüne kavuşması için gereken imzaların atıldığını söyledi. Yaklaşık 1.5 ay içerisinde her iki bölgenin de Organize Sanayi Bölgesi kimliğine sahip olacaklarını ifade eden Vali İzzettin Küçük, önümüzdeki birkaç ay içerisinde de TEKNOSAB’ın temelinin atılacağını ifade etti. Bursa İhtisas Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin güçlü bir şekilde toparlanarak Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden birisi olma yolunda ilerlediğini dile getiren Vali İzzettin Küçük, “Son yaptığımız genel kurulda bölgenin durumunu tüm açıklığıyla ele aldık. Artık bölgemizin borç ödeme sorunu bulunmuyor. Bu da bölgemizin yakın zamanda altyapısı ve diğer unsurlarıyla çok daha güçlü bir OSB olacağını gösteriyor. Kısacası bölgemizin önü açık. Bütün yatırımcılarımız bölgemizin güçlü geleceği için hazır olsun” dedi.

KENTTEKİ BİRLİK VE BERABERLİĞİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ BURADA SERGİLENİYOR

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sektörlerin taleplerinin ortak akılla çözüme kavuşturulduğunu ifade etti. Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde 2 yıl gibi kısa süre içerisinde sorun olarak görülen birçok konunun çözüme kavuşturulduğunu dile getiren Başkan Burkay, “Kentteki birlik ve beraberliğin en güzel örneği bu bölgede sergileniyor. Bölge yönetiminin firmalarımızın taleplerinin yerine getirme noktasında yürütmüş olduğu çalışmalar çok önemli. Bizler de sanayicimizin problemlerini çözüme kavuşturmak için adımlar atıyoruz. Atmaya da devam edeceğiz” diye konuştu. Sektörün son dönemde kaybetmiş olduğu gücü tekrar

kazanması adına Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin itici bir güç olduğunu söyleyen Başkan Burkay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dünyada deri ithalat hacmi 250 milyar dolarken ülkemizin sektörde gerçekleştirdiği ihracat ise 1,4 milyar dolar seviyesinde. Bursa olarak da geçtiğimiz yıl 250 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2018 hedefi ise 300 milyon Dolar. Bizler kent ve ülke olarak bu pazardan daha fazla pay almalıyız. Ar-Ge, inovasyon ve tasarıma yapılacak yatırımlarla sektörümüzün önüne koyduğu ihracat hedeflerine rahatlıkla ulaşabileceğimize inanıyorum” dedi.

YAKIN COĞRAFYAMIZIN ANA ÜRETİM MERKEZİ OLMAK İSTİYORUZ

Bursa İhtisas Deri ve Karma OSB Başkanı Rıfat Aygüler 177 hektar arazi üzerine kurulu olan bölgede 75 firmanın faaliyet gösterdiğini söyledi. Deri OSB olarak Türkiye’de ve yakın coğrafyada sektörün ana üretim merkezi olmasını hedeflediklerini ifade eden Aygüler, “İhtisas Organize Sanayi Bölgemiz 2 yıl gibi kısa bir sürede önemli bir noktaya geldi. Bölgemizin bu başarısını altında kentimizin dinamiklerinin büyük bir katkısı var. Bu anlamda başta Sayın Valimiz olmak üzere bizlerden desteğini esirgemeyen bakanlarımıza, milletvekillerimize ve yerel yöneticilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…