Home FOTO GALERİ LIONS 118-K ALZHEIMER HASTA YAKINLARININ YANINDA

LIONS 118-K ALZHEIMER HASTA YAKINLARININ YANINDA

- Guncellenme Tarihi: 14 Haziran 2017 13:37
4 min read
LIONS 118-K ALZHEIMER HASTA YAKINLARININ YANINDA için yorumlar kapalı
0

LIONS 118-K’DAN ALZHEIMER HASTA YAKINLARINA SEMİNER

BURSA- Lions 118-K Yönetim Çevresi, Alzheimer Hastaları ve Yakınları ile Dayanışma Derneği işbirliğiyle hasta yakınlarına yönelik Alzheimer’dan korunma ve tedavi olma süreçleriyle ilgili panel düzenledi.

Acıbadem Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminere Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Dr. Ender Tukay, Geçmiş Dönem Genel Yönetmeni İlknur Kutucu, Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Alzheimer Bilinçlendirme Komitesi Başkanı ve Alzheimer Hastaları ve Yakınları Dayanışma Derneği Sekreteri Serpil Örnekal ve hasta yakınları katıldı. Panelde Alzheimer Hastaları ve Yakınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Bakar, Prof. Dr. Aynur Özge ve Uzm. Dr. Nilüfer Güney Şengezer Alzheimer’dan korunma ve tedavi olma süreçleriyle ilgili hasta yakınlarına bilgi verdi.

SEMİNER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Hasta yakınlarının ilgiliyle dinlediği panelde Alzheimer’ı önlemek için sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, pozitif bakış açısı, düzenli sağlık kontrolü, sosyal hayat ve aktif yaşamın çok önemli olduğu vurgulanırken hastaları yaşama bağlamak, günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerini sağlamak ve zihinsel rehabilitasyon çalışmalarıyla hastalığın ilerlemesinin durdurulabileceğine dikkat çektiler. Panele katılan hasta yakınları da hastalıkla ilgili bilinç kazandıklarını belirterek bu tarz etkinliklerin tekrarlanmasını talep ettiler.

“HASTA YAKINLARININ YANINDA OLACAĞIZ”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Örnekal, hasta yakınlarına dokunabilmek ve sıkıntılarını birinci ağızdan dinleyebilmek adına panel düzenlediklerini belirterek, “Elimizden geldiğince hasta yakınlarının yanında olacağız. Panelimize olan ilgi bize doğru yolda olduğumuzu gösteriyor” dedi.

“AMACIMIZ HASTA YAKINLARINA NEFES ALDIRMAK”

Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu Genel Yönetmeni Dr. Ender Tukay da Nilüfer Belediyesi Lions Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi hakkında bilgi verdi. Projedeki amaçlarının Alzheimer hasta yakınlarına bir nebze nefes aldırmak ve omuzlarındaki yüklerini biraz olsun hafifletmek olduğunu söyleyen Dr. Tukay, bu tarz etkinliklerin devam edeceğini dile getirdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…