Home FOTO GALERİ BALIKÇI BARINAĞINDA BÜYÜK TEMİZLİK BAŞLADI

BALIKÇI BARINAĞINDA BÜYÜK TEMİZLİK BAŞLADI

- Guncellenme Tarihi: 14 Haziran 2017 14:51
3 min read
BALIKÇI BARINAĞINDA BÜYÜK TEMİZLİK BAŞLADI için yorumlar kapalı
0

Gemlik Belediyesi’nin Uludağ Üniversitesi Gemlik Yerleşkesi önünde bulunan Balıkçı Barınağında başlattığı rehabilitasyon çalışmaları hız kesmiyor. Ulaştırma Bakanlığına Bağlı Deniz Temizleme tekneleri barınak ve çevresinde deniz dibi temizleme çalışmalarına start verdi. Çalışmaları Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ile birlikte yerinde inceleyen Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, balıkçı barınağında ilk defa böylesine kapsamlı bir temizliğin yapıldığını söyledi.

Yıllardır barınak ve çevresinde deniz içinde biriken, moloz, inşaat atıkları, araba lastikleri, cüruf ve beton atıkların deniz temizleme tekneleri ile temizlendiğini vurgulayan Refik Yılmaz, balıkçı barınağında yenileme, rehabilite ve çevre düzenleme çalışmalarının devam edeceğini bildirdi. Denizin dibinin temizlendiğine dikkat çeken Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Balıkçı tekneleri kıyıya yanaşamaz hale gelmişti. Deniz kenarındaki derme çatma balıkçı kulübeleri de kötü bir görünüm veriyordu. Balıkçılarımız için bu kulübeleri yıkıp, yerine ağlarını ve malzemelerini muhafaza edebilecekleri üniteler yapıyoruz. Barınak etrafına ferforje korunak yaptık. Giriş çıkışları kontrol altına alıyoruz. Böylelikle kaçak midye ve trol gibi kaçak avlanmanın da önüne geçilmiş olacak. Bu çalışmalarla Gemlik’i daha güzel ve daha yaşanabilir bir şehir haline getireceğiz” dedi.

Emeği geçen herkese teşekkür eden Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlikli balıkçılara yönelik yatırım ve hizmetlerin bundan sonra da devam edeceği sözünü verdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…