Home FOTO GALERİ Hekimler ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ istiyor

Hekimler ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ istiyor

- Guncellenme Tarihi: 13 Haziran 2017 13:44
4 min read
Hekimler ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ istiyor için yorumlar kapalı
0

Bursa Tabip Odası ve Bursa Aile Hekimleri Derneği Aile Sağlığı Merkezi’nde görevi başındayken fiziksel şiddete maruz kalan Dr. Gökhan Erdem’in hakkını aramak için açtığı davanın duruşmasına katılarak, sağlıkta şiddete bir kez daha tepki gösterdi. BTO Başkanı Dr. Güzide Elitez, etkin ve caydırıcı cezalar içeren Sağlıkta Şiddet Yasası’nın bir an önce çıkarılması çağrısı yaptı.

Türkiye’de Sağlıkta Dönüşüm Politikaları nedeniyle artan ve gün geçtikçe önlenemez boyutlara ulaşan sağlıkta şiddete, Bursa Tabip Odası ve Bursa Aile Hekimleri Derneği bir kez daha tepki gösterdi. Aile Sağlığı Merkezi’nde görevi başındayken fiziksel şiddete maruz kalan Dr. Gökhan Erdem’in beyaz kod vererek hakkını aramak için açtığı davanın duruşmasına, destek de hekimlerden geldi. Dr. Gökhan Erdem’e destek olmak ve özellikle amacı hayat kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınamak için Adliye önünde bir araya gelen hekimler, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını bir kez daha dile getirdi.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ÇAĞRI

Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez ise, şiddetin artık en uç noktaya vardığını, son üç ay içinde iki hekimin görevi başında öldürüldüğünü belirterek, Sağlıkta şiddet vakalarının sayısı gün geçtikçe artıyor. 2012 yılında ayda ortalama 721 sağlık çalışanı şiddet görmüş. 2014 yılında bu sayı 976’ya çıkmış. Yani vakalar, katlanarak çoğalmış. Sağlık çalışanları, diğer mesleklerle karşılaştırıldığında tam 16 kat fazla şiddete uğruyor. Sağlık sektöründe çalışanların en az yüzde 70’i sözel ya da fiziksel şiddete uğramış durumda. Şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının yüzde 67,2’si kadın. 2014-2015 yılı verilerine göre, bir yıl içinde 20 bin 156 sağlık çalışanı şiddete uğradığını beyan etmiş. Sahada arkadaşlarımızla konuştuğumuzda kayıtlara geçenden çok daha fazla şiddet vakası olduğunu görüyoruz. Birçok meslektaşımız, cezasız kalacağını düşündüğü için şikayetçi bile olmak istemiyor. Sayın Sağlık Bakanımıza sesleniyoruz. Etkin ve caydırıcı cezalar içeren ‘Sağlıkta Şiddet Yasası’ bir an önce çıkarılsın!” ifadelerini kullandı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

23 Nisan Osmangazi’de Dolu Dolu Geçecek

Osmangazi Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda düzenleyeceği etkinli…