Home FOTO GALERİ Marmarabirlik devler liginde 35 basamak atladı

Marmarabirlik devler liginde 35 basamak atladı

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2017 14:44
3 min read
Marmarabirlik devler liginde 35 basamak atladı için yorumlar kapalı
0

Marmarabirlik üreticinin gururu oldu

 

Marmarabirlik, sanayi devlerinin başı çektiği İSO 500 listesinde, karlılık sıralamasında 189, öz kaynak sıralamasında 181’nci oldu. Üretimden satışlarda ise yüzde 17’lik büyüme gösteren Marmarabirlik, 35 basamak birden yükselerek 347’nci sırada yer aldı.

 

Dünyanın en büyük sofralık siyah zeytin üreticisi Marmarabirlik, İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasının sonuçlarına göre, 2016 yılında da sanayinin devleri arasındaki yükselişini sürdürdü. Marmarabirlik, Tüpraş ve Ford Otosan gibi devlerin yarıştığı İSO 500 listesinde, geçen yıla göre 35 basamak birden atlayarak üreticinin gururu oldu. Üretimden satışlarda net 358 milyon TL ile 347’nci sıraya yerleşen Marmarabirlik, bir önceki yıla göre yüzde 17’lik artış kaydetti.

 

İHRACATTA BÜYÜK SIÇRAMA

Zeytin zeytinyağı sektörünün ihracat şampiyonu olan Marmarabirlik, İSO 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında ihracatta ise 24 basamak yükselerek 278’nci sırada yer aldı. Marmarabirlik, devler liginde karlılıkta 189, öz kaynakta ise 181’nci sırada yer aldı.

 

MARMARABİRLİK KAZANIRSA ORTAK KAZANIR

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, bir üretici kuruluşu olan Marmarabirlik’in Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında yer almasının ortaklar adına gurur verici olduğunu söyledi. Asa, “Marmarabirlik, 8 kooperatifi ve 32 bin ortağından aldığı güçle ülke ekonomisinin köşe taşları arasında yerini almıştır. Birlik, beraberlik, inanç ve gayretle çalışan Marmarabirlik, yakaladığı bu başarı ile üreticinin gurur kaynağı

olmuştur. Bu başarının temelinde ortaklarımızın kooperatiflerine verdiği destek yatmaktadır. Ortaklarımız kooperatiflerini sahiplendikçe başarılarımız artacak; Marmarabirlik büyüdükçe ortaklarımız da daha çok kazanacaktır. Hedefimiz, Marmarabirlik’i global bir marka haline getirerek, 63 yıllık güç birliğini daha büyük başarılarla geleceğe taşımaktır” diye konuştu.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Vatandaşlardan Başkan Aydın’a Büyük İlgi

31 Mart Yerel Seçimlerinde Osmangazi Belediye Başkanı seçilmesinin ardından makamının kapı…