Home FOTO GALERİ BUSMEK SAYESİNDE DÜNYA MARKASI OLDUK

BUSMEK SAYESİNDE DÜNYA MARKASI OLDUK

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2017 14:09
4 min read
BUSMEK SAYESİNDE DÜNYA MARKASI OLDUK için yorumlar kapalı
0

BUSMEK’le hayatı değişenler arasına her geçen gün yeni isimler eklenmeye devam ediyor. Uygulamalı girişimcilik eğitimi alan pek çok kursiyer, farklı sektör ve hizmet alanlarında iş hayatına atılıp yeni bir hayata adım atıyor.

Elektronik ve işletme bölümlerinden mezun olup paslanmaz malzemeler üreten bir firmada üretim mühendisi olarak 3 yıl çalıştıktan sonra kendi iş yerini açan Alper BALAMUR, ahşap zıpkın ve dalış aksesuarları imalatı yapan iş yeriyle hayallerine kavuşan kursiyerlerimizden biri.

Balamur, başarı hikayesini şöyle anlattı : Babam dalgıç olduğundan dolayı çocukluğumdan beri denizle haşır neşir bir hayatım oldu. Bir gün internette ahşap zıpkınlar dikkatimi çekti ve babama gösterdim ve biz de yapmaya karar verip dedemizden kalma marangoz malzemeleri ile ilk zıpkınımızı yaptık fakat gürgen ağacı olduğu için ilk suya girdiğinde çatlayıp kullanılamaz hale geldi. Ama bu tecrübe bize zıpkının tik ağacından olması gerektiğini öğretti.

Araştırmalarımız sonrası ahşap zıpkınların hidrodinamik yapıları su altındaki hareketleri kısıtladığı için bu yönde inovasyon çalışmalarımızı gerçekleştirerek, üretimlerimiz beğeniliyordu. Ticari maksatlı katılmadığımız bir fuarda, o yılın Amerika şampiyonu gelip bizim zıpkını beğenip satın alınca adımız daha çok duyulmuş oldu. Böylece yaptığımız işler beğenilip Türkiye’de tanınınca, biz bu işin ticaretini yapabiliriz diyerek gerekli araştırmalarımı sağladıktan sonra iş yeri açmaya karar verdik. BUSMEK girişimcilik kurslarında da gerekli bilgi ve tecrübeyi edinip başarılı bir şekilde sertifikamızı aldıktan sonra iş yerimizi açmış olduk.

Kendi iş yerini kurmasında büyük etkisi olan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, desteklerinden dolayı teşekkürlerini belirten Balamur, girişimcilik arzusu olanların bu eğitimlerden faydalanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…