Home FOTO GALERİ BTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MATLI: ÜYELERİMİZİN FİNANSA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRDIK.

BTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MATLI: ÜYELERİMİZİN FİNANSA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRDIK.

- Guncellenme Tarihi: 9 Haziran 2017 15:41
12 min read
BTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI MATLI: ÜYELERİMİZİN FİNANSA ERİŞİMİNİ KOLAYLAŞTIRDIK. için yorumlar kapalı
0

BTB MECLİS BAŞKANI AYDIN: TÜM PROJELERİMİZ ÜYELERİMİZ, ŞEHRİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN.

  • BTSO BAŞKANI BURKAY: ÜRETİCİLER MATLI DÖNEMİNDE BORSA’YLA TANIŞTI.
  • CHP BURSA MİLLETVEKİLİ PROF. DR. KARABIYIK: BURSA İŞ DÜNYASI KRİZLERİ BAŞARIYLA YÖNETİYOR.
  • BURSA VALİ YARDIMCISI ERGÜN: BORSA BURSA VE TÜRKİYE’YE DİNAMİZM KATIYOR.
  • BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÇEPNİ: ELELE BURSAMIZI BÜYÜTÜYORUZ.

BURSA – Bursa Ticaret Borsası’nın (BTB) Podyum Davet’te gerçekleştirilen geleneksel iftar programına Borsa üyeleri ve oda ve borsa camiası katıldı.

BTB’nin geleneksel iftar programına; CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Çepni, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, BTB Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri, ilçe belediye başkanları ve başkan vekilleri, ilçe oda ve borsaların başkan ve temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile BTB üyeleri aileleriyle birlikte katıldı.

İftar programının açılışında konuşan BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın, “Hayata geçirmeye çalıştığımız tüm projelerde önceliğimiz sizler olmak üzere, şehrimiz ve ülkemiz için her zaman daha iyisini yapmaya çalıştık ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Elbette ki sizlerin desteğiyle bunu yapabildiğimizi görmek, bizleri son derece mutlu etmektedir” dedi.

Mehmet Aydın’ın ardından konuşan BTB Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da küresel ekonominin, hala kriz öncesi seviyelere ulaşamadığına dikkat çekti. Matlı şunları söyledi:

“Amerika Birleşik Devletleri’ndeki yeni yönetim, Avrupa’daki seçimlerde yükselen popülizm; korumacılık yanlısı politikaların artacağı sinyalini veriyor. Korumacılık, gelişmekte olan ülkelerin aleyhinedir ve küresel gelirin adil dağılmasını engeller. Dünya genelinde bunlar yaşanırken ülkemizin etrafı ise adeta ateş çemberi halinde. İşte bu ortamda özellikle geçtiğimiz yıl 15 Temmuz’da yaşadığımız hain darbe girişiminden sonra ortaya çıkan olumsuz algının ortadan kaldırılması ve referandum sürecindeki birtakım beklentilerin ortadan kaldırılması için çok çalışmamız gerekiyor. Bu anlamda hükümetimiz gerekli reformlar ve istihdam desteği, vergi düzenlemeleri gibi yasal düzenlemeler ile gerekli kolaylıkları sağlıyor. Bunlar özel sektörün önünü açmaktadır. Biz ise özellikle Nefes Kredisi uygulaması ve KGF destekli krediler ile siz değerli üyelerimizin finansmana erişimini bir nebze de olsa kolaylaştırmaya çalıştık.”

İSO 500’de 31 Bursalı firma var

Matlı, dünyada tarım sektörünün yeni boyutlar kazandığını, gıdanın temel mücadele alanı olarak küresel gündemin ön sıralarına yerleştiğini, finansal krizlerin, ticaret dengelerinde ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmaların en yoğun hissedildiği bu yeni yüzyılda ülke tarımının, hayata geçirilen reformlarla değişim ve dönüşümünü en hızlı yaşayan ve yaşatan sektörlerin başında gelmekte olduğunu söyledi.

İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2016” sonuçlarına göre listede 31 Bursalı firma olduğuna dikkat çeken Özer Matlı, “Ayrıca, bu 31 büyük firmadan 9 tanesi, Bursa’da gıda sanayiinde faaliyet gösteren ve ulusal marka olmayı başarmış Bursa firmalardır. İşte bu durum şehrimizin sektörel çeşitliliğini ve ülke ekonomisine olan katkısını da bir kez daha net bir şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

İftar programına katılan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Çepni ise, “Bursa Ticaret ve Sanayi Odamız ile Bursa Ticaret Borsamız hep birlikte, elele, Bursa’mızı büyütmeye, onunla beraber de Türkiye’yi büyütmeye devam ediyor. Hepinize bu kutsal görevinizde başarılar ve kolaylıklar dilerim” dedi.

Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün de Bursa iş dünyasının gerçekleştirdiği çalışmaların, sadece Bursa’ya değil Türkiye’ye de dinamizm ve güç kattığına dikkat çekti ve Ramazan ayının hayırlar getirmesini temenni etti.

Prof. Dr. Karabıyık, “Bursa iş dünyasını kutluyorum”

CHP Bursa Milletvekili ve aynı zamanda Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, “Bursa’da Ramazan akşamları bana farklı geliyor. Bunu sizlerle de paylaşmak isterim. Bursa, sanayide, ticarette, markada çok önemli bir ilimiz. Türkiye’de çok büyük paylara sahip milli gelirin yaratılmasında, katma değerde. Aynı zamanda Bursa iş dünyasını ve emekçilerini kutlamak gerek. Çünkü hangi şartlarda olursa olsun, dünyadaki krizde, ülkedeki krizde, gerçekten risklerini başarıyla yönetebiliyorlar ve ayakta sağlam durabiliyorlar. Türkiye ortalamasının üzerinde değerler yaratıyorlar. Onun için tüm iş dünyasını ve emekçileri can-ı gönülden kutluyorum” dedi.

Burkay, “Borsamız Özer Matlı döneminde önemli başarılara imza attı”

‘Bursa Büyürse Türkiye Büyür’ inancıyla bugüne kadar 14 Ortak Akıl ve 46 istişare toplantısı düzenlediklerini hatırlatan BTSO Başkanı İbrahim Burkay ise şunları dile getirdi:

“BTSO ve Ticaret Borsamızın liderliğinde düzenlediğimiz bu toplantılar, bizleri sorunlarına birlikte çözüm üreten, hedeflerine kararlı adımlarla yürüyen bir kent kimliğine kavuşturdu. Örnek birlikteliğimize sunduğu katkılar nedeniyle başkanımız Özer Matlı’ya teşekkürlerimi sunuyorum.  Ticaret Borsamız, Özer Matlı döneminde önemli başarılara imza atıyor. Bursalı üreticilerimiz kendisinin döneminde borsayla adeta yeniden tanıştı. Bu dönemde borsamızın üye sayısı 600’lerden 950’lere kadar ulaştı. Borsamızın işlem hacmi de 2,6 milyar TL ile rekor seviyelere yükseldi.  Borsamızın 2016 yılında özellikle Avrupa Ticaret Borsaları Birliği’nin ilk Türk üyesi olması da önemli bir başarı. Ticaret borsamızın değerli başkanı Özer Matlı’yı ve yönetim kurulu üyelerini bu vesileyle de bir kez daha kutluyorum.”

Yapılan konuşmaların ardından iftar programı okunan dua ile sona erdi.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Başköy’deki “Dede Helvası” Geleneğinde Helvalar Şifa İçin Yenildi

Nilüfer’e  bağlı Başköy Mahallesi’nde 1926’dan bu yana gerçekleştirilen geleneksel  “Dede …