Home FOTO GALERİ Öğrencilerin karne hediyesi Bozbey’den

Öğrencilerin karne hediyesi Bozbey’den

- Guncellenme Tarihi: 7 Haziran 2017 14:04
11 min read
Öğrencilerin karne hediyesi Bozbey’den için yorumlar kapalı
0

Nilüfer Belediyesi’nin bu yıl 12’ncisini düzenlediği En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nde Nilüferli 500 öğrenci karne hediyelerini aldı. Öğrencilere bisikletlerini teslim eden Başkan Bozbey, “Bisiklet en çevreci ulaşım aracı ve biz bu projeyle çocuklara bu bilinci aşılamak istiyoruz” dedi.

 

 

Nilüfer Belediyesi bu yıl da devlet okullarındaki başarılı öğrencileri bisikletle ödüllendirdi. Nilüfer Belediyesi’nin 2005 yılında başlattığı ve bugüne kadar toplam 6 bin bisikletin dağıtıldığı ‘En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nin 12’ncisi İhsaniye Kapalı Pazar Alanı’nda gerçekleştirildi.

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü “En Çalışkan Kim?” projesi kapsamında ilçedeki 91 ilk ve ortaokulda eğitim gören en başarılı 500 öğrenciye bisikletleri,  kask ve dizlikleriyle birlikte verildi.
‘En Çalışkan Kim? 12. Bisiklet Dağıtım Şenliği’ne Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, eşi ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

BOZBEY: EN ÇEVRESİ ULAŞIM ARACI BİSİKLET

Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, öğrencilerle gurur duyduğunu söyledi. Bozbey, “Bir sene boyunca derslerine çalışan, derslerine çalışmakla birlikte sosyal ve kültürel aktiviteleri birlikte yürüten Nilüferli öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimizin en çalışkanları da bisiklet almaya hak kazandı” dedi.

Bisikletin en çevreci ulaşım aracı olduğuna dikkat çeken Mustafa Bozbey, bisiklet dağıtımıyla birlikte çocuklara bu bilinci aşılamak istediklerini kaydetti. Bozbey, “Bisiklet bugün dünyada ulaşım amaçlı kullanılıyor. Çünkü yakıtı yok ve çevreci, çünkü dünyayı yeterince kirletiyoruz. Kirletmeme konusunda duyarlılığımızı ortaya koymak zorundayız. 12 yılda 6 bin civarında bisiklet dağıttık ama çocuklarımızdan isteklerimiz var; bisikleti kullanırken bisiklet yollarında kullanmalarını istiyoruz. Bisikletlerini kullanırken mutlaka kasklarını, dizliklerini takmalarını istiyoruz. Çocuklarımızın

bunlara önem vereceğini, ailelerimizin de bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum” dedi.

“NİLÜFER’DE 145 KİLOMETRE BİSİKLET YOLU VAR”

Güvenli sürüş alanı oluşturmak için dünya standartlarında bisiklet yolları yaptıklarını söyleyen Başkan Bozbey, “Nilüfer’de 145 kilometre bisiklet yolumuz var. Bu Türkiye’de bir ilçe belediyesi olarak gerçekten rekor düzeydir. Her yıl birkaç kilometre daha bisiklet yolunu birbirine bağlıyoruz ve biz bu ulaşım ağımızla  övünüyoruz. Bunu yaparken bisiklet kullanıcılarını da artırmaya çalışıyoruz. Akıllı Bisiklet Kiralama Sistemi olan Nilespit’i geçen yıl 3 noktada faaliyete geçirmiştik. Bugün artık 21 noktada hizmet veren düzeye geldi. Nilespit projesinde yaklaşık 187 bisikletimiz var ve bin 154 kişi de abone olmuş durumda. Ben Nilüferliler’in, Nilespit’e abone olmalarını istiyorum. Çünkü 1 TL karşılığında bu hizmetten yararlanabiliyorlar. Burada amaç bisiklet kullanımını artırmak, insanların bir yerden bir yere gitmelerine olanak sağlamaktadır” diye konuştu.

ÜNİVERSİTEDE NİLESPİT’E İZİN VERİLMEDİ

Uludağ Üniversitesi kampüsüne Nilespit İstasyonu kuramadıklarını belirten Bozbey, “Şu anda üniversitenin içerisinde Nilespit istasyonunun olmaması bizim üzüntümüzdür. Bundan da rektör sorumlu. Rektörün karşı çıkması ve izin vermemesi nedeniyle maalesef oraya bisiklet istasyonu yapamadık. Bilim insanlarının insana ait projeler konusunda duyarlı olması lazım. Bu yüzden rektörü bu konuda duyarlılığa davet ediyorum” dedi.

Başkan Bozbey bisiklet ve yaya yollarına park eden araç sürücülerine de uyarıda bulundu. Mustafa Bozbey, “Araç sürücüleri, bisiklet yollarına, yaya yollarına araçlarınızı asla park etmeyiniz. Bir gün gelir o park ettiğiniz araç yüzünden orada çok yakınınız kaza geçirebilir. Bu sorumluluğu lütfen düşünün. Bisiklet yolunu ve yaya yolu işgal edenleri gördüğünüzde  lütfen uyarın. O sizin yolunuz, aracın yolu değil. Gerektiğinde fotoğrafını çekip belediyemize gönderin ve biz gerekli cezayı uygulayalım. Bu bir saygıdır ve Nilüferliler’in bu konudaki hassasiyetinin en üst düzeyde olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

Nilüfer’de bisiklet kullanımının yaygınlaşması için her alanda çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bozbey, Türkiye’de ilk defa Emniyet Müdürlüğü ile birlikte Beyaz Kırlangıçlar (Bisikletli polis) projesini hayata geçirdiklerini belirterek, ”Nilüfer

Belediyesi bünyesinde de Bisikletli Zabıta ekipleri halkımıza hizmet veriyor” dedi.

ÖĞRENCİLERE KİTAP OKUYUN TAVSİYESİ

Çocuklardan yaz tatilinde en az 3 kitap okumalarını isteyen Başkan Bozbey, “Okudukları kitaplarının özetini belediyeye gönderen çocuklarımıza sürpriz hediye vereceğiz. Çocuklarımızın bisikletlerini keyifle, dikkatli kullanmalarını ve aileleriyle birlikte güzel bir yaz tatili geçirmelerini diliyorum” dedi.

Törende konuşan Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi de öğrencileri başarılarından dolayı kutladı. Tüfekçi,  Nilüfer Belediyesi ile birlikte yürüttükleri projelerin sürdürülebilir olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrenciler karne hediyesi bisikletlerini alarak ilk sürüşlerini gerçekleştirdi.

ÖZEL EĞİTİM KURUMU ÖĞRENCİLERİNİN BİSİKLET SEVİNCİ

En Çalışkan Kim? Bisiklet Dağıtım Şenliği’nde özel eğitim okullarında eğitim alan engelli bireylere de bisiklet hediye edildi. Mithat Enç Özel Eğitim Okulu Salonu’nda düzenlenen törende, İpek Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Mithat Enç Özel Eğitim İlkokulu ve Ortaokulu ile Duyum İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu’ndan 48 başarılı engelli birey, karne hediyesi bisikletlerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in elinden aldı.

Load More Related Articles
Load More By admin
Load More In FOTO GALERİ
Comments are closed.

Benzer Haberler

Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanlarından Selçuk Türkoğlu’na Anlamlı Destek

Bursa’da milliyetçi oyların adresi olarak gösterilen Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selç…